Αρχική » Παρέμβαση – βόμβα της Κομισιόν αποκαλύπτει σκάνδαλο Γεωργιάδη!
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Παρέμβαση – βόμβα της Κομισιόν αποκαλύπτει σκάνδαλο Γεωργιάδη!

Νέο σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων στην ανακύκλωση με υπογραφή Γεωργιάδηfacebook sharing button

Nέο σκάνδαλο εκατομμυρίων έρχεται στο «φως» και εκθέτει για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Με παρέμβασή της η Κομισιόν προχώρησε σε «πάγωμα» της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τα «σπιτάκια» ανακύκλωσης και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της efsyn, η επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Ελίζα Φερέιρα ενημέρωσε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι η Κομισιόν απαιτεί εξηγήσεις για την επένδυση και μέχρι να δοθούν, αποσύρουν τη χρηματοδότηση.

2η Γιορτή Ανακύκλωσης στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά, Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.
(ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI)

«Μέχρι οι ελληνικές αρχές να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα και την αναλογία κόστους/απόδοσης των «σπιτιών ανακύκλωσης» και επομένως να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα, «…το καλύτερο βήμα είναι να αποσύρουμε τις σχετικές δαπάνες από τις αποζημιώσεις και να μην τις συμπεριλάβουμε σε επόμενες αξιώσεις πληρωμής» αναφέρει στην επιστολή της και αφήνει αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Εχω ζητήσει από τις υπηρεσίες μου να ενημερώσουν τους ομολόγους μου στην ελληνική διοίκηση για περαιτέρω ενέργειες που είναι απαραίτητες για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι η χρηματοδότηση της Ε.Ε. εφαρμόζεται ανά πάσα στιγμή με στρατηγικό, αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο» αναφέρει η Ευρωπαία επίτροπος.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός για την Αττική προέβλεπε την προμήθεια έως 180 «σπιτιών» ανακύκλωσης αντί του ποσού των 66,6 εκατ. ευρώ

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Αττική, ο σχετικός διαγωνισμός προέβλεπε την προμήθεια έως 180 τέτοιων «σπιτιών» αντί του ποσού των 66,6 εκατ. ευρώ, (δηλαδή το ποσό μαμούθ των 372.000 ευρώ για κάθε σπιτάκι). Πλέον, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, οι Βρυξέλλες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρέμβει η Ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης (OLAF).

Παρέμβαση – βόμβα της Κομισιόν αποκαλύπτει σκάνδαλο Γεωργιάδη! (newsbreak.gr)