Αρχική » Παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή…δε θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές
Ελλάδα Πολιτική

Παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή…δε θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές

Τι ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη από το πολιτικό του γραφείο, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Η ανακοίνωση του έρχεται σε αντίθεση με τις διαρροές που δημοσιεύτηκαν σε ΜΜΕ φιλικά προσκείμενος προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες ο φυσικός ηγέτης της παράταξης θα ήταν εκ νέου υποψήφιος στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η λιτή αλλά άκρως περιεκτική ανακοίνωση, είναι η ακόλουθη:


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

​​​​​Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2023

Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Πρακτικά, ο Κώστας Καραμανλής διαχωρίζει την παράταξη από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δηλώνοντας μάλιστα ρητά ότι παραμένει πιστός στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή,  στην ιστορία της, την ιδεολογία της, τις αρχές και τις αξίες της.