Αρχική » Παρακράτος Μητσοτάκη :Ο Άδωνις ομολόγησε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Κ. Χατζηδάκη…
Ελλάδα Πολιτική

Παρακράτος Μητσοτάκη :Ο Άδωνις ομολόγησε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Κ. Χατζηδάκη…

Σιγά-σιγά τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη προβαίνουν σε σημαντικές παραδοχές όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών και τον ρόλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται… ότι πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ομολογήσει την ύπαρξη του σκανδάλου, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Την περασμένη Τρίτη ήταν η σειρά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, να προσθέσει το δικό του λιθαράκι, λέγοντας (στο δελτίο του MEGA) ότι «η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ή του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη ή οποιουδήποτε άλλου έχει ακουστεί, έχει γίνει από την ΕΥΠ με τη νόμιμη διαδικασία…».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στην έκθεση-κόλαφο της PEGA (αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου) καταγράφεται ταύτιση των παρακολουθήσεων Predator και ΕΥΠ, με το σκάνδαλο να ακουμπά στο γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος γνωστοποίησε πρόσφατα ότι η ΕΥΠ θα παραμείνει στην εποπτεία του πρωθυπουργού σε περίπτωση επανεκλογής του…