Αρχική » «Πατσίζουν» και με τον Πάτση: Ούτε τα Πόθεν Έσχες δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του ο Οικονομικός Εισαγγελέας
Ελλάδα Πολιτική

«Πατσίζουν» και με τον Πάτση: Ούτε τα Πόθεν Έσχες δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του ο Οικονομικός Εισαγγελέας

Με ρυθμούς χελώνας κινείται η έρευνα σε βάρος του Ανδρέα Πάτση.

Γράφει η Μαίρη Μπενέα


Κενό γράμμα παραμένει ακόμη η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας σε βάρος του διαγραφέντα νεοδημοκράτη βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, που ξεκίνησε από τις 26 Οκτωβρίου, με παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση των «κόκκινων δανείων» και των απευθείας αναθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν διαβιβαστεί ακόμη στην Οικονομική Εισαγγελία από τη Βουλή, τα Πόθεν Έσχες του διαγραφέντα βουλευτή και συγγενικών του προσώπων, καθώς διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση εναντίον τους για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης, μετά το σάλο των αποκαλύψεων κατά Πάτση, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα πόθεν έσχες του βουλευτή που διέγραψε η ΝΔ, Ανδρέα Πάτση προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση, εάν έχει διαπράξει ο ίδιος ή και συγγενικά του πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οπως είναι γνωστό, ο βουλευτής Γρεβενών διαγράφηκε από την ΚΟ της ΝΔ, μετά τις αποκαλύψεις για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες σε εταιρία διαχείρισης δανείων, σε συμβάσεις με εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε εταιρίες με έδρα την αλλοδαπή, που συνιστά ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του βουλευτή.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, ακόμη δεν έχουν διαβιβαστεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα, που χειρίζεται την έρευνα, ούτε τα πόθεν έσχες του βουλευτή, αλλά ούτε και το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να συλλέξουν και θα αναλύσουν τα «δεδομένα» του βουλευτή με έλεγχο των σχέσεων που είχε ή έχει με σχήματα εξωχώριων εταιριών, εισπρακτικών εταιριών ή αγοράς αποσβεσθέντων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας για την υπόθεση Πάτση, έχει ανατεθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Νίκο Ποιμενίδη.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει και δεύτερη έρευνα σε βάρος του πρώην νεοδημοκράτη βουλευτή Ανδρέα Πάτση και από τον εισαγγελέα εφετών, που είναι αρμόδιος για το πόθεν έσχες.

«Πατσίζουν» και με τον Πάτση: Ούτε τα Πόθεν Έσχες δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του ο Οικονομικός Εισαγγελέας (ieidiseis.gr)