Αρχική » «Πλάτες» από τον πρόεδρο της Βουλής σε κυβέρνηση: Επιτίθεται στα ΜΜΕ που δημοσίευσαν την ομολογία του νέου διοικητή της ΕΥΠ!
Ελλάδα Πολιτική

«Πλάτες» από τον πρόεδρο της Βουλής σε κυβέρνηση: Επιτίθεται στα ΜΜΕ που δημοσίευσαν την ομολογία του νέου διοικητή της ΕΥΠ!

Μιλά για «απαράδεκτες» διαρροές

Απίστευτα πράγματα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία την ώρα που βρίσκεται βυθισμένη στον βούρκο των υποκλοπών βλέπει το νέο διοικητή της ΕΥΠ να ομολογεί πριν ακόμα αναλάβει τυπικά τα καθήκοντά του πως «a priori κανείς δεν εξαιρείται κανείς (από τις παρακολουθήσεις)»!

Την ίδια ώρα σε μια προσπάθεια να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα επιστρατεύτηκε μέχρι και ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος υποβιβάστηκε σε εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και πήγε να τραβήξει το αυτί των δημοσιογράφων που δημοσίευσαν την ομολογία του Θεμιστοκλή Δεμίρη

Ο Κώστας Τασούλας επισκέφτηκε τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών για να αναγνώσει την ανακοίνωση που υπαγόρευσε (;) σε συνεργάτιδά του.

Η ανακοίνωσή του λέει τα εξής: 

«Δεν γίνεται να ζητούμε την ενεργοποίηση Επιτροπών και θεσμικών πρωτοβουλιών και ταυτόχρονα οι ίδιοι να περιφρονούμε και να καταπατούμε τον τρόπο λειτουργίας τους, στον οποίον όλοι έχουμε συμφωνήσει» τόνισε και ανέφερε ότι επικοινώνησε με όλα τα κόμματα, ζητώντας να τηρήσουν υπεύθυνη στάση.

Η διενέργεια ελέγχων και η επιδίωξη διορθώσεων σε θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ πρέπει να προχωρήσουν, αλλά και να διαφυλαχθούν από τη μετατροπή τους σε επιλεκτικό, παράνομο και εκτός ελέγχου καθημερινό ανάγνωσμα διαστρεβλώσεων, που αποβαίνει τελικά αδιέξοδο ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής για τις διαρροές:

«Όπως είναι γνωστό, η Βουλή των Ελλήνων, μέσω συγκεκριμένων προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών ανέλαβε, πέραν της Δικαιοσύνης, ένα σοβαρό μέρος ελέγχου της υπόθεσης παρακολούθησης του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Προβλέπεται συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων την Παρασκευή 26/8, συζήτηση και απόφαση της Ολομέλειας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τη Δευτέρα 29/8, βάσει της νέας αναθεωρημένης συνταγματικής διάταξης του Νοεμβρίου του 2019 και ήδη σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εξέφρασε την απαιτούμενη θετική γνώμη της για το διορισμό του Πρέσβη κ. Δεμίρη, ως νέου διοικητού της ΕΥΠ.

Όμως, η εν λόγω συνεδρίαση, παρά τον αυστηρά απόρρητο χαρακτήρα της, μεταδίδετο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της επιλεκτικά σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης με αποτέλεσμα να μετατραπεί έτσι η όλη διαδικασία σε «σουρωτήρι», δίνοντας την εντύπωση πως η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών είναι εντελώς προσχηματική και το μόνο που ενδιαφέρει τελικά είναι η αναπάντητη, άρα και ανεξέλεγκτη, δημοσιότητα, λόγω ακριβώς και του ότι οι υπεύθυνοι και επώνυμοι θεσμικοί φορείς αδυνατούν να απαντούν. Σημειώνω εδώ ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους.

Η διενέργεια ελέγχων και η επιδίωξη διορθώσεων σε θέματα που αφορούν στην ΕΥΠ πρέπει να προχωρήσουν, αλλά και να διαφυλαχθούν από τη μετατροπή τους σε επιλεκτικό, παράνομο και εκτός ελέγχου καθημερινό ανάγνωσμα διαστρεβλώσεων, που αποβαίνει τελικά αδιέξοδο ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα, στο ξεκίνημα αυτών των διαδικασιών, να τονίσω την ανάγκη πιστής τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών. Δεν γίνεται να ζητούμε την ενεργοποίηση Επιτροπών και θεσμικών πρωτοβουλιών και ταυτόχρονα οι ίδιοι να περιφρονούμε και να καταπατούμε τον τρόπο λειτουργίας τους, στον οποίον όλοι έχουμε συμφωνήσει. Ήδη επικοινώνησα και αναζήτησα από όλα τα κόμματα την υπεύθυνη προς τούτο στάση και συμπαράστασή τους.».