Αρχική » Πλήρης κάλυψη Τασούλα στο Μαξίμου που μπλοκάρει τις αποκαλύψεις Ράμμου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων
Hellenic Parliament: Voting for the new Chairman, in Athens, on July 18, 2019 / Κοινοβούλιο: Ψήφιση νέου Προέδρου της Βουλής, στην Αθήνα, στις 18 Ιουλίου, 2019
Ελλάδα Πολιτική

Πλήρης κάλυψη Τασούλα στο Μαξίμου που μπλοκάρει τις αποκαλύψεις Ράμμου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Ειρωνεύεται τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόπειρα συσκότισης του Μαξίμου στις αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου και την πρόθεσή του να παρέχει στη Βουλή πολύ σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση των παρακολουθήσεωνΗ επιτροπή της Βουλής ωστόσο αρνείται να ενημερωθεί. 

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, μέσω της οποίας τον κάλεσε να κάνει δεκτό το αίτημα Ράμμου για τα στοιχεία της έρευνες, ο ίδιος καλύπτει τις πρακτικές της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούν να υπάρχουν αυτόκλητοι προσκεκλημένοι» στην επιτροπή, επικαλούμενος μάλιστα, σειρά διαδικαστικών κωλυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφώνημά του ο Τσίπρας, με αφορμή την επιστολή του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, την οποία έστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπούρα και κοινοποίησε και στον Πρόεδρο της Βουλής, τον κάλεσε να κάνει δεκτό το αίτημά του κ. Ράμμου.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής. Τόνισε δε, ότι η ανταπόκριση στο αίτημα του κ. Ράμμου και η κλήση του Προέδρου της ΑΔΑΕ στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ευρήματα των ελέγχων της αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη πως η κλήση του κ. Ράμμου οφείλει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων. Σημειώνεται πως θα μπορούσε να γίνει και με τις διαδικασίες που ο Κανονισμός προβλέπει για τα 2/5 της επιτροπής, δηλαδή της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε πλήγμα στο κύρος του Κοινοβουλίου και θα υποτιμούσε τη θεσμική διάσταση του ζητήματος, καθώς θα εμφάνιζε τα κόμματα να ερίζουν ακόμα και για όσα ορίζει το Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζήτησε από τον κ. Τασούλα να επανεξετάσει τη στάση του και του διεμήνυσε πως σε κάθε περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη της απόφασης της.

Πλήρης κάλυψη Τασούλα στο Μαξίμου που μπλοκάρει τις αποκαλύψεις Ράμμου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων (newsbreak.gr)