Αρχική » Πλημμυροπαθείς προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του Κ. Αγοραστού
Ελλάδα Πολιτική

Πλημμυροπαθείς προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του Κ. Αγοραστού

Σε απελπισία παραμένουν χιλιάδες πλημμυροπαθείς από τις κακοκαιρίες του περασμένου μήνα, που ανέδειξαν την αποτυχία της κυβέρνησης στην πρόληψη και τη διαχείριση των τεράστιων καταστροφής.

«Πάνω από… 150 συμπατριώτες μου από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων μού έχουν ζητήσει να απευθύνω μήνυση κατά του Κ. Αγοραστού και κατά παντός τρίτου υπευθύνου. Είναι μόνο η αρχή, καθώς σύντομα θα ακολουθήσει και η συνέχεια με περισσότερα αδιάψευστα και αποκαλυπτικά στοιχεία» ανέφερε στο documentonews.gr ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας.

Στην μηνυτήρια αναφορά θα συμπεριληφθεί τεχνική έκθεση του πρώην υπαρχηγού της πυροσβεστικής, αντιστράτηγος ε.α., Ανδριανού Γκουρμπάτσης, ο οποίος έχει διοριστεί τεχνικός σύμβουλος από πλημμυροπαθείς και εντοπίζει ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο ίδιος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «για εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των οργάνων του μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

Ο αριθμός των ατόμων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχει κάλεσμα και σε πλημμυροπαθείς άλλων περιοχών, που επλήγησαν στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Θεσσαλία για να εκφράσει τη στήριξή του στον κ. Αγοραστό, που είναι επίσημος υποψήφιο της Ν.Δ. και υπέστη σημαντικές απώλειες στον πρώτο γύρο, καθώς η κυβερνώσα παράταξη αρνήθηκα να άρει το «χρίσμα» παρά τις φονικές καταστροφές. Ο νυν περιφερειάρχης έχει απέναντί του τον κ. Κουρέτα, που υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.