Αρχική » Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον οδηγό της Ν.Μπακογιάννη για το θάνατο του 23χρονου Ιάσονα έξω από τη Βουλή
Πολιτική

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον οδηγό της Ν.Μπακογιάννη για το θάνατο του 23χρονου Ιάσονα έξω από τη Βουλή

Δίωξη για εξ αμελείας έγκλημα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του αστυνομικού της φρουράς της βουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021, με τραγικό θύμα τον 23χρονο δικυκλιστη Ιάσονα.

Να σημειωθεί ότι εάν δεν είχε γίνει η δημοσιοποίηση της υπόθεσης με το βίντεο του pronews.gr το οποίο κατέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα  και ένα άλλο αστυνομικό έξω από τη Βουλή να διώχνει τον κόσμο και τους αυτόπτες μάρτυρες η υπόθεση δεν θα είχε πάρει τις διαστάσεις που πήρε και την πιθανή συγκάλυψη που θα ακολουθούσε. Εκτός αυτού χρειάστηκαν επτά μήνες για να ασκηθεί η δίωξη.

Η ποινική  διαδικασία κινήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τέθηκαν υπόψη των αρμόδιων αρχών, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής, ενώ  η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα στα οποία επιβαίνουν υπουργοί ή βουλευτές.

Με δεδομένο, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας, κάτι όμως που δεν έκανε  με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την μηχανή που οδηγούσε ο νεαρός Ιάσονας.

Ετικέτες