Αρχική » Που θα «τρώνε πόρτα» οι ανεμβολίαστοι και οι 60+ που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση!
Ελλάδα Πολιτική

Που θα «τρώνε πόρτα» οι ανεμβολίαστοι και οι 60+ που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση!

«Μίνι» lockdown από Δευτέρα 22 Νοεμβρίου για τους πρώτους και από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου για τους δεύτερους

Ο πρωθυπουργός «είπε και ελάλησε και αμαρτίαν ουκ έχει», μοιράζοντας στο  έκτακτο διάγγελμά του ευθύνες σε άλλους, ως συνήθως, και εν προκειμένω στους ανεμβολίαστους, και, μάλιστα, όχι μόνο σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί καν, αλλά και στους άνω των 60, που ακόμη δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση!

Ειδικότερα, με αφετηρία την ερχόμενη Δευτέρα 22/11 και για τους επόμενους δύο μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα «μίνι» lockdown για τους ανεμβολίαστουςεπισημαίνοντας πως οι ενήλικοι ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα μπορούν, πλέον, να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, ούτε καν με την επίδειξη rapid ή μοριακού τεστ. Και πιο συγκεκριμένα, η είσοδος στους μη εμβολιασμένους πλήρως θα απαγορεύεται στους κλειστούς χώρους της εστίασης, τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα μουσεία, τις εκθέσεις, τα συνέδρια, τα γυμναστήρια, καθώς και τα γήπεδα.

Ανάλογη μεταχείριση θα έχουν από τις 13 Δεκεμβρίου και οι πολίτες άνω των 60 ετών, εφόσον έχουν παρέλθει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους και δεν έχουν κάνει ως τότε την τρίτη δόση, καθώς από εκείνη την ημερομηνία θα παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.