Αρχική » Πούτιν: Οι ΗΠΑ απέτυχαν να επιλύσουν την ισραηλινο – παλαιστινιακή διένεξη
Διεθνή

Πούτιν: Οι ΗΠΑ απέτυχαν να επιλύσουν την ισραηλινο – παλαιστινιακή διένεξη

Τις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι παρακάμπτουν την καθιερωμένη διαδικασία για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης, όπως και ότι θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τα πράγματα χωρίς να επιλύσουν θεμελιώδη ζητήματα.

Περιγράφοντας τη βία στο Ισραήλ ως τρομερή, ο Πούτιν δήλωσε ότι η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή με το να αναπτύσσουν δυνάμεις του πολεμικού τους ναυτικού.

Κάποιο κράτος βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις στον αγωγό Nord Stream το 2022

Οι εκρήξεις που κατέστρεψαν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream που συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη δεν θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη κάποιας κυβέρνησης, δήλωσε επίσης ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είπε ακόμη ότι τα αιτήματα της Μόσχας να συμμετάσχει στην έρευνα για το περιστατικό, το οποίο συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2022, αγνοήθηκαν. Η Ρωσία έχει κατηγορήσει προηγουμένως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία για τις εκρήξεις. Και οι δύο χώρες έχουν αρνηθεί την εμπλοκή τους.

Ο συντονισμός με τον ΟΠΕΚ+ θα συνεχιστεί

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε εξάλλου ότι ο συντονισμός υπό τον ΟΠΕΚ+ των ηγετικών πετρελαιοπαραγωγών χωρών θα συνεχιστεί για να διασφαλιστεί η προβλεψιμότητα στις αγορές πετρελαίου.

«Για την σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου, η συνεργασία των κύριων προμηθευτών είναι αναγκαία, με ανοιχτούς και διαφανείς όρους. Και αυτό γίνεται με την λογική του ότι η Ρωσία εργάζεται με τους εταίρους εντός του πλαισίου του ΟΠΕΚ+» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είμαι βέβαιος ότι ο συντονισμός των ενεργειών των εταίρων του ΟΠΕΚ+ θα συνεχισθεί. Αυτό είναι σημαντικό για την προβλεψιμότητα της αγοράς πετρελαίου και τελικά για την ευημερία όλης της ανθρωπότητας».

about:blank

«Ανοησία» που η Γερμανία αγοράζει φυσικό αέριο μέσω Ουκρανίας

Η Γερμανία πυροβολεί τα πόδια της με το να μην αγοράζει ρωσικό αέριο μέσω του Nord Stream 2 , σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η άρνηση της Γερμανίας να πιστοποιήσει τον αγωγό Nord Stream 2 και να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω αυτού δεν έχει οικονομικό νόημα για το Βερολίνο, το οποίο αντ’ αυτού πληρώνει πολύ περισσότερα για το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ο Πούτιν δήλωσε σε ενεργειακό συνέδριο στη Μόσχα ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί η Γερμανία ήταν ακόμη έτοιμη να αγοράσει ρωσικό αέριο που αντλείται μέσω της Ουκρανίας, αλλά όχι να αγοράσει αέριο που διοχετεύεται μέσω του Nord Stream 2.

«Πρόκειται για κάποιου είδους ανοησία», δήλωσε ο Πούτιν.

https://www.cnn.gr/kosmos/story/386352/poytin-oi-ipa-apetyxan-na-epilysoun-tin-israilino-palaistiniaki-dieneksi

Video

Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα