Αρχική » Προκαλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις τιμές στο αρνί!
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Προκαλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις τιμές στο αρνί!


Φτηνές τιμές… βλέπει ο υπουργός Ανάπτυξης!
Την ώρα που οι τιμές στην ενέργεια και στις ζωοτροφές έχουν εκτοξευθεί, με τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην απορρόφηση των αυξήσεων, οι καταναλωτές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για το πασχαλινό τραπέζι. Οι τιμές στο αρνί έχουν αυξηθεί μέχρι και 30%, ενώ το κατσίκι είναι κατά 55% πιο ακριβό. Για παράδειγμα η τιμή στο αρνί κυμαινόταν 10,50€ το 2021, ενώ φέτος στα κυμαίνεται στα 13 – 14€!

Οι αυξήσεις είναι αισθητές στους καταναλωτές που πλέον κρατούν μικρό καλάθι στις αγορές τους, ωστόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν διστάζει να εμφανιστεί για ακόμα μια φορά προκλητικός, προσπαθώντας να κάνει το μαύρο… άσπρο για τις τιμές στα αμνοερίφια!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Βαρβάκειο αγορά – η οποία έχει ανέκαθεν πιο χαμηλές τιμές από τα συνοικιακά κρεοπωλεία- και σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» υποστήριξε ότι οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές από αυτές που περίμενε!

«Όπως βλέπετε οι τιμές – και θέλω να συγχαρώ τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τον οποίο συνεργαστήκαμε – πετύχαμε ναι είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές που περιμέναμε. Όλοι μιλάγανε για 15 – 16 ευρώ και όπως βλέπετε οι τιμές ξεκινάνε από τα 8 ευρώ και φτάνουν στα 12 -14 ευρώ το καλύτερο αρνί. Άρα πήγαμε πολύ κάτω από τις προβλέψεις, σε εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες, με πολύ δουλειά και πολλούς ελέγχους» δήλωσε.

Προκαλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις τιμές στο αρνί! (newsbreak.gr)