Αρχική » Προκαλεί ο Σκέρτσος με χυδαία επίθεση στους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Προκαλεί ο Σκέρτσος με χυδαία επίθεση στους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα

Αμφισβητεί και λοιδορεί τους δημοσιογράφους επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Η χώρα μας διασύρεται παγκοσμίως για μια ακόμα φορά, καθώς όπως αποδεικνύει η έρευνα των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (RSF) αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 107η θέση. Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Άκης Σκέρτσος, ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου του Γιάννη Οικονόμου εξαπολύει χυδαία επίθεση στους δημοσιογράφους και τους λοιδορεί.

Με ανακοίνωση του ο Σκέρτσος επιτίθεται στον διεθνή οργανισμό ελευθεροτυπίας και  αμφισβητεί την έρευνα κάνοντας λόγο για «εμφανή έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας στα κριτήρια αξιολόγησης».

«Κατά τους “Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα” η ελευθερία του Τύπου ανθεί σε στρατιωτικά και αυταρχικά καθεστώτα ή σε χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους, όπως η Μπουρκίνα Φάσο που βρίσκεται στη θέση 58 της φετινής τους κατάταξης ως προς την ελευθερία του Τύπου, η Γουινέα που βρίσκεται στη θέση 85, η Σιέρα Λεόνε και η Γουινέα Μπισάου στις θέσεις 74 και 78 αντίστοιχα. Αντίθετα, κατά την ίδια οργάνωση, ο Τύπος «υποφέρει» στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες που έχουν βαθιά ριζωμένο τον σεβασμό στην ελευθερία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, όπως η Ελλάδα την οποία κατατάσσει στη θέση 107 (!!!)» αναφέρει σε δήλωση του ο Σκέρτσος, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη γραμμή Οικονόμου και στη συνέχεια συνέχισε με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ!

«Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τύπος και τα ΜΜΕ θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχε δημιουργηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα. Ευτυχώς το ανεξάρτητο ΕΣΡ αλλά και το ανώτατο ειδικό δικαστήριο είχαν διαφορετική άποψη και μας γλίτωσαν από τέτοιου τύπου «ελευθερία». Το να συγκρίνεται η Ελλάδα, όπου ακόμη και το ρυπαρό «Μακελειό» κυκλοφορεί ελεύθερα, με απολυταρχικά, σκοταδιστικά καθεστώτα, απλώς χαρακτηρίζει τους συντάκτες της έκθεσης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και στη συνέχεια έμπλεξε και το μπλόκο του Αρείο Πάγου στον Κασιδιάρη κάνοντας μια άσχετη αναφορά με τα παραπάνω:

«Σε αυτούς που ονειρεύονται, λοιπόν, απολυταρχικά καθεστώτα ως «παράδεισους» για την ελευθερία του Τύπου, ένα έχουμε να πούμε: Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι πάντα εύθραυστη και “δυστυχώς ποτέ δεν είναι αρκετή”. Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχή φροντίδα, μνήμη και αγώνες για να την προστατεύουμε από τους εχθρούς της. Όπως δηλαδή ο αγώνας που κερδίσαμε χθες, με απόντες τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, μετά την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει στην εγκληματική οργάνωση-κόμμα του Η. Κασιδιάρη να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών και την εκ νέου είσοδό του στη Βουλή» υποστήριξε. 

Ο Μπλίνκεν στην συζήτηση για την έκθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν έδωσε το παρών στη συζήτηση που διοργάνωσε η Washington Post για την ετήσια έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Mάλιστα η Washington Post χαρακτηρίζει τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα ως τη μεγαλύτερη ΜΚΟ στον κόσμο που ειδικεύεται στην υπεράσπιση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, «εφιστώντας την προσοχή στα δεινά των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο και την αύξηση συνειδητοποίηση της σημασίας των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκθέτει τη χώρα διεθνώς

Σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για τις δηλώσεις Σκέρτσου: «Η έκθεση των «αναξιόπιστων», σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, έγινε σήμερα αντικείμενο συζήτησης του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν με δημοσιογράφους της Washington Post» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν δεν κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους για τις επιθυμητές ερωτήσεις, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και την απομονώνει μαζί με άλλες αυταρχικές κυβερνήσεις» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ!». Και για την δημοκρατία».

Προκαλεί ο Σκέρτσος με χυδαία επίθεση στους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (newsbreak.gr)