Αρχική » Προκαλούν την κοινωνία ! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ…!!! Μέλος της Επιτροπής για την τραγωδία ο άνθρωπος που κατέστρεψε τον ΟΣΕ
Ελλάδα Πολιτική

Προκαλούν την κοινωνία ! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ…!!! Μέλος της Επιτροπής για την τραγωδία ο άνθρωπος που κατέστρεψε τον ΟΣΕ

Τον έβαλαν για να ερευνήσει τις… ευθύνες του

Πρόκληση αποτελεί η τοποθέτηση του Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου -του υπευθύνου για τις μεγάλες περικοπές στον ΟΣΕ– στην Επιτροπή που θα ερευνήσει την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη. Μιας τραγωδίας, που θα είχε αποφευχθεί εάν δεν είχε νικήσει η διαφθορά για άλλη μια φορά.

Το δεξί χέρι του Μητσοτάκη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης επέλεξε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (από το 2010 μέχρι το 2015) για μέλος της Ειδικής Επιτροπής.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που μείωσε δραματικά το προσωπικό των ελληνικών σιδηροδρόμων και ακύρωσε σημαντικά έργα υποδομών, κατά την πρώτη μνημονιακή περίοδο.

Μάλιστα επί Ζηλιασκόπουλου όχι μόνο η εταιρία πέρασε από τις ζημιές στα κέρδη αλλά απενεργοποιήθηκε και το Κέντρο Τηλεδιοίκησης του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), το οποίο κόστισε 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα οι σταθμάρχες έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν το υπερσύγχρονο κτίριο και να δουλέψουν χειροκίνητα!

Παράλληλα στο βιογραφικό του Καθηγητή Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει μπει και η προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ από το 2021 μέχρι σήμερα. Ο Μητσοτάκης προφανώς τον επέλεξε γνωρίζοντας γνωρίζει την αγάπη του για ιδιωτικοποιήσεις…

Υπενθυμίζεται ότι η τριμελής επιτροπή αποτελείται από τους:

  • Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
  • Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.
  • Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Προκαλούν! Μέλος της Επιτροπής για την τραγωδία ο άνθρωπος που κατέστρεψε τον ΟΣΕ (newsbreak.gr)