Αρχική » Προκλητικός και πάλι ο Τατάρ
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Προκλητικός και πάλι ο Τατάρ


«Πενθεί» για την εισβολή στην Ουκρανία και «ξεχνά» την κατοχή της μισής Κύπρου
Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον ηγέτη του ψευδοκράτους των Κατεχομένων Ερσίν Τατάρ, που δήλωσε πως «παρακολουθεί με ανησυχία και θλίψη τα γεγονότα στην Ουκρανία», ξεχνώντας ότι η θέση που σήμερα κατέχει είναι αποτέλεσμα εισβολής και κατοχής της μισής Κύπρου. Ταυτόχρονα, σε μια προκλητική του τοποθέτηση, επιχείρησε να εμπλέξει τα γεγονότα στην Ουκρανία με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και τα μνημόσυνα για τον Γρηγόρη Αυξεντίου.

Συγκεκριμένα σε επίσημη, γραπτή του δήλωση κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία πως «απ’ τη μια πλευρά η ελληνοκυπριακή πλευρά φέρνει στο τραπέζι τα ΜΟΕ και απ’ την άλλη συνεχίζει τις εξοπλιστικές της δραστηριότητες και τις στρατιωτικές ασκήσεις», υπονοώντας προφανώς ότι για να είναι ικανοποιημένη η πλευρά του Ερντογάν θα έπρεπε η Λευκωσία να «αυτοκτονήσει», εγκαταλείποντας το δικαίωμα της αυτοάμυνας.

Επιχείρησε ακόμη να προσβάλλει τη μνήμη του ήρωα του Ελληνισμού Γρηγόρη Αυξεντίου, χαρακτηρίζοντάς ως τον «δεύτερο άνθρωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ που ήθελε να κάνει την Κύπρο ελληνικό νησί και έσφαξε τον τουρκοκυπριακό λαό».

Και γιατί να μην τα κάνει όλα αυτά ο Ερσίν Τατάρ, αφού, αντί να είναι «στριμωγμένος» και να αντιμετωπίζει πιθανότητα περαιτέρω κυρώσεων, βλέπει να αναβαθμίζεται διπλωματικά; Συγκεκριμένα, αντιπροσωπία από το Αζερμπαϊτζάν -που, προφανώς, ξεπληρώνει τα «χρωστούμενα» στην Τουρκία– πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα Κατεχόμενα και είχε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, τον «πρωθυπουργό και τον «υπουργό Εξωτερικών». Η αντιπροσωπία βρίσκεται στα Κατεχόμενα για να λάβει μέρος στο λεγόμενο «Διεθνές Συνέδριο για τη Γενοκτονία στο Χότζιαλι».

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι Αζέροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι βρίσκονται στα Κατεχόμενα, τόνισαν τους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στους «δύο λαούς» και ευχαρίστησαν τον Ερσίν Τατάρ που τους δέχτηκε. Αυτός από την πλευρά του δεν παρέλειψε ακόμη μία φορά να τονίσει ότι, αν θα υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, πρέπει να είναι στη βάση δύο κρατών. «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το το ισότιμο διεθνές καθεστώς μας» είπε.