Αρχική » Προσεχώς και στην Ελλάδα με όσα έχει κάνει το Μητσοτακέικο….Υπουργός οικονομικών Γαλλίας: «Τα αποτελέσματα ήταν ένα δημοκρατικό σοκ »
Διεθνή

Προσεχώς και στην Ελλάδα με όσα έχει κάνει το Μητσοτακέικο….Υπουργός οικονομικών Γαλλίας: «Τα αποτελέσματα ήταν ένα δημοκρατικό σοκ »


«Να προσγγίσουμε πολιτικούς αντιπάλους με ίδιες ιδέες»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών αποτελούν ένα «δημοκρατικό σοκ», όμως ο ίδιος θεωρεί ότι δεν έχει βάση ο φόβος ότι η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη.

Λιγότερο κρέας, καλύτερα για όλους _ Greenpeace


Ο Λεμέρ σημείωσε ότι η παράταξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν παραμένει η μεγαλύτερη στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας να προσεγγίσει άλλους πολιτικούς αντιπάλους οι οποίοι συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες.

Τα πρώτα αποτελέσματα, που δίνουν στην προεδρική παράταξη μόνο σχετική πλειοψηφία, δεν καθιστούν ακυβέρνητη τη Γαλλία όμως «η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη» τόνισε.

Ο Λεμέρ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε «να τα πάει καλύτερα» σε ό,τι αφορά την προστασία της αγοραστικής δύναμης και τόνισε ότι «τώρα θα πρέπει να ενεργήσει γρηγορότερα».

Όλα θα εξαρτηθούν από «το αίσθημα ευθύνης» των άλλων πολιτικών παρατάξεων, υποστήριξε ο υπουργός, καλώντας όλους όσους αυτοχαρακτηρίζονται φιλοευρωπαίοι και ανησυχούν για την προστασία του περιβάλλοντος να βοηθήσουν την κυβέρνηση.


Τα θέματα της ασφάλειας, της Ευρώπης και της κλιματικής αλλαγής θα καθορίσουν ποιους θα προσεγγίσει η προεδρική παράταξη για να σχηματίσει πλειοψηφία, εξήγησε.

Ετικέτες