Αρχική » Πρωτοσέλιδο το σκάνδαλο Uber στα ΜΜΕ όλου του κόσμου – Σιγή ασυρμάτου στην Ελλάδα (εικόνες)
Διεθνή Ελλάδα

Πρωτοσέλιδο το σκάνδαλο Uber στα ΜΜΕ όλου του κόσμου – Σιγή ασυρμάτου στην Ελλάδα (εικόνες)

Πρώτο θέμα επικαιρότητας η υπόθεση Uber σε όλον τον πλανήτη. Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

    

Επιμέλεια Αποστόλης Κρέτσης

Παγκόσμιος «σεισμός» προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για την Uber, με τα ΜΜΕ του πλανήτη να θέτουν την υπόθεση «βόμβα» στην πρώτη θέση της επικαιρότητας, σε αντίθεση, ωστόσο, με τα ελληνικά ΜΜΕ όπου η είδηση περνάει στα… ψιλά.

Αναλυτικότερα, πάνω από από 180 δημοσιογράφοι σε 40 μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των GuardianLe MondeWashington Post και BBC, έχουν συνεργαστεί σε μια σειρά ερευνητικών αναφορών σχετικά με το πώς οι αδίστακτες τακτικές της Uber τη βοήθησαν να κερδίσει έδαφος σε κρίσιμες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η έντυπη έκδοση και τα πρωτοσέλιδα του ιστότοπου του Guardian περιγράφουν την υπόθεση με τίτλο «Uber Files: Η διαρροή αποκαλύπτει μυστική επιχείρηση λόμπι για την κατάκτηση του κόσμου» και αναφέρει πώς η εταιρεία «παραβίασε τους κανόνες, εξαπάτησε την αστυνομία και άσκησε πίεση στους πολιτικούς να επιτρέψουν η υπηρεσία να ανθίσει με κατάρριψη των ρυθμίσεων».

Η Washington Post με πρωτοσέλιδο στον ιστότοπό της αναφέρεται στην έρευνα με τον τίτλο «Η Uber χρησιμοποίησε μυστική τεχνολογία για να εμποδίσει τις κυβερνητικές έρευνες και να προωθήσει τις φιλοδοξίες της». Συνεχίζει με λεπτομέρειες για το πώς οι υπάλληλοι μπήκαν στα γραφεία της Uber στο Άμστερνταμ μόνο για να δουν τους υπολογιστές να κλείνουν μπροστά στα μάτια τους χάρη στη χρήση του λεγόμενου «διακόπτη kill» από την startup που απενεργοποίησε τις συσκευές και εμπόδιζε τις ρυθμιστικές εργασίες.

The Guardian on Twitter: “Guardian front page, Monday 11 July 2022 – The Uber files: Leak reveals secret lobbying operation to conquer the world https://t.co/04oRUBjgjb” / Twitter

Ετικέτες