Αρχική » Πρωτοφανής ασυλία του Μαξίμου στον Καππάτο!
Ελλάδα Πολιτική

Πρωτοφανής ασυλία του Μαξίμου στον Καππάτο!

Ένοχη σιωπή και πρωτοφανής ασυλία του Μαξίμου στον Καππάτο!

49 δευτερόλεπτα πριν

Θράσος! Απειλεί τη «δημοκρατία» που αποκάλυψε με έγγραφα την αντικοινοβουλευτική δράση του – Η ένοχη σιωπή των συστημικών ΜΜΕ και των κομμάτων

Η κυνική ομολογία του Παναγή Καππάτου πως υπερασπίστηκε τέσσερις πέντε φορές τράπεζες έναντι δανειοληπτών που ήθελαν να μπουν στον νόμο Κατσέλη συνοδεύτηκε χθες από την ξεδιάντροπη σιωπή τού Μαξίμου για την αντικοινωνική δράση του «γαλάζιου βουλευτή».

Υπό κανονικές συνθήκες, σε μια κανονική χώρα και με μια κανονική κυβέρνηση ο βουλευτής Καππάτος θα έπρεπε να αποτελεί ήδη παρελθόν για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όμως σήμερα που η χώρα βρίσκεται προ των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαϊού και το καθεστώς Μητσοτάκη νιώθει πιο ανασφαλές από ποτέ, ο κ. Καππάτος γίνεται αποδέκτης μιας πρωτοφανούς ασυλίας.

Ο Παναγής Καππάτος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην Αναστασία Γιάμαλη, επιβεβαίωσε στον απόλυτο βαθμό τα αποκλειστικά ρεπορτάζ της εφημερίδας «δημοκρατία» που αποκάλυπταν τη δράση του ως δικηγόρου των τραπεζών έναντι των δανειοληπτών. Ο ίδιος, χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα των λεγομένων του, παραδέχτηκε με κυνικό τρόπο πως κατά τη διάρκεια της βουλευτικής πορείας του είχε παραστεί τέσσερις πέντε φορές σε δικαστήρια ως υπερασπιστής των τραπεζών έναντι οφειλετών που ήθελαν να μπουν στον νόμο Κατσέλη.

Ο ίδιος, μάλιστα, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, επιτέθηκε στην εφημερίδα «δημοκρατία», λέγοντας πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της Αναστασίας Γιάμαλη, ο ίδιος παραδέχτηκε πως ναι μεν ήταν παρών στα δικαστήρια, αλλά καμία από αυτές τις δίκες δεν κατέληξε σε πλειστηριασμό. Άρα, με τη δική του λογική, ουδέν μεμπτό, αφού έχασε στο δικαστήριο!

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης παραδέχτηκε με τρόπο ωμό πως μία φορά σε δικαστήριο, όπου εκπροσωπούσε την τράπεζα, ένας δανειολήπτης απέτυχε να μπει στον νόμο Κατσέλη. Κοινώς, παραδέχτηκε πως ο ίδιος μέσω των επιχειρημάτων και των στοιχείων που προσκόμισε απέδειξε πως ο συγκεκριμένος δανειολήπτης δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας του. Σε ερώτηση για το πώς ένιωσε ύστερα από αυτή την απόφαση, ο ίδιος αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω, να συναισθανθεί τη σοβαρότητα όσων υποστήριζε και να δηλώσει πως ζήτησε από την τράπεζα να μην παραστεί ξανά ως δικηγόρος της σε τέτοιες υποθέσεις.

Σε σχέση με το αν έχει μετανιώσει για αυτές τις επιλογές, σχολίασε το ανήκουστο: «Μετά από τόσον καιρό και μετά από αυτά που βλέπω, όχι, δεν θα το έκανα. Και αυτό γιατί δεν έκανα κάτι επιλήψιμο ή μη πολιτικά ορθό, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ το εκμεταλλεύεται πολιτικά κακόβουλα και δόλια εναντίον του προσώπου μου».

Όσα είπε ο Παναγής Καππάτος στην πραγματικότητα έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως όσα αποκάλυψε η «δημοκρατία». Κοινώς, πως ο «γαλάζιος» βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης δρούσε για τέσσερα χρόνια ως… κοράκι των δανειστών και των τραπεζών.

Και το ερώτημα παραμένει ανοιχτό έπειτα από αυτή την κυνική ομολογία: Ο κ. Οικονόμου θα επιμείνει και στην επόμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «ο κ. Καππάτος έχει απαντήσει πλήρως όχι μόνο τώρα, και στο παρελθόν, στο συγκεκριμένο ζήτημα και δεν υπάρχει κάποιο θέμα», όπως είχε κάνει την Τρίτη σε ερώτηση της «δημοκρατίας»;

Αξίζει να σημειωθεί πως, βάσει τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» αλλά και την παραδοχή που ο ίδιος ο βουλευτής έκανε στη χθεσινή συνέντευξή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωση.

«Ο κ. Καππάτος χθες στο Kontra επιβεβαίωσε πλήρως τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει εκπροσωπήσει σε δικαστήρια τράπεζες απέναντι σε ανήμπορους δανειολήπτες ενώ ήταν ήδη βουλευτής της Ν.Δ.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου κάλεσε τη Ν.Δ. να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτιά της τον βουλευτή. Σε διαφορετική περίπτωση, «η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. απλά επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν “λάθος”, αλλά το σχέδιο Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία».

Η ένοχη σιωπή

Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το δικαστικό κυνήγι που έκανε σε δανειολήπτες για λογαριασμό δανειστών και τραπεζών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Καππάτος έχει κινήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, και έχει προκαλέσει αισθήματα αποτροπιασμού στους πολίτες. Ένας βουλευτής που υποτίθεται ότι εκλέχτηκε για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας λειτουργούσε επί χρόνια σαν «κοράκι» των δανειστών και των τραπεζών.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο κ. Καππάτος σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο «Kontra 24» παραδέχτηκε ότι όντως εκπροσωπούσε funds και συμμετείχε σε δίκες και από τη στιγμή που εξελέγη βουλευτής και μετά. Επιπλέον, αυτή η παραδοχή του συνοδεύτηκε από τη διαπίστωση ότι καμία εξ αυτών δεν κατέληξε σε πλειστηριασμό… Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Καππάτου, δεν συντρέχει λόγος ηθικού και πολιτικού ασυμβίβαστου, αφού έχασε στο δικαστήριο!

Μπορεί τα παραπάνω να φαντάζουν αξιοθρήνητα και εξοργιστικά, αλλά είναι ακόμα εξοργιστικότερη και πιο αξιοθρήνητη η σιωπή και των συστημικών ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών κομμάτων για το θέμα. Η σιωπή των συστημικών ΜΜΕ για σκάνδαλο, που αποκαλύπτεται και ζημιώνει την εικόνα της κυβέρνησης, δυστυχώς, αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο. Ομως, η αποφυγή σχολιασμού της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς του Παναγή Καππάτου από την πλευρά των κομμάτων προκαλεί και απορίες, ενώ υποχρεώνει τους πολίτες σε δεύτερες σκέψεις. Μια απ’ αυτές είναι η υπερεκπροσώπηση των δικηγόρων στο Κοινοβούλιο και το ενδεχόμενο ορισμένοι να εκπροσωπούν funds και τράπεζες σε υποθέσεις εναντίον δανειοληπτών.

Αυτού του είδους οι υποθέσεις δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν αβάσιμες – ειδικά από τη στιγμή που τα κόμματα δεν έχουν εκδώσει ανακοινώσεις για την απαγόρευση σε βουλευτές τους να στρέφονται ως δικηγόροι ή εκπρόσωποι εταιριών και funds εναντίον δανειοληπτών.

Φυσικά, η σιωπή των συστημικών ΜΜΕ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο Καππάτου δεν απαλλάσσει ούτε στο ελάχιστο τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις ευθύνες του. Τώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν διέγραψε τον κ. Καππάτο, επειδή δεν… γνώριζε. Όλα τα έχει μάθει και ουδέν πράττει. 

Ένοχη σιωπή και πρωτοφανής ασυλία του Μαξίμου στον Καππάτο! (newsbreak.gr)