Αρχική » Πρωτοφανής πρόκληση της Ουκρανίας κατά της Ελλάδας!
Ukrainian President Volodymyr Zelensky and his Turkish counterpart Recep Tayyip Erdogan exchange documents during a signing ceremony following their meeting in Kiev on February 3, 2020. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP) (Photo by SERGEI SUPINSKY/AFP via Getty Images)
Διεθνή

Πρωτοφανής πρόκληση της Ουκρανίας κατά της Ελλάδας!

Εμείς τους στηρίζουμε με τεράστιο κόστος και αυτοί μας μαχαιρώνουν!facebook sharing button

Σε μία πρωτοφανή πρόκληση κατά της Ελλάδος προέβη το ακροδεξιό καθεστώς της Ουκρανίας, που οπωσδήποτε πρέπει να απαντηθεί άμεσα και σκληρά. Συγκεκριμένα, με νόμο που πέρασε, εξαφανίζει την ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας, η οποία υπάρχει στην περιοχή επί αιώνες!

Μιλάμε δηλαδή για μία γηγενή μειονότητα με τεράστια ιστορία και προσφορά, η οποία εξαφανίζεται με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της Ουκρανίας που αποκαλύπτει πλέον το φασιστικό της πρόσωπο.

Να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξαφανίζονται και τα εκατομμύρια των ρώσων κυρίως της ανατολικής Ουκρανίας, ακόμα και οι Έλληνες της Κριμαίας, την οποία η Ουκρανία θεωρεί ουκρανικό έδαφος.

Το πιο εξοργιστικό και επικίνδυνο όμως είναι ότι αναγνωρίζει τους τουρκογενείς Τατάρους ως γηγενή μειονότητα στην Ουκρανία. Αποδεικνύοντας έτσι ότι η χώρα μετατρέπεται σε δορυφόρο της Τουρκίας έπειτα και από τις σκανδαλώδεις συμφωνίες για αμυντική συνεργασία που υπέγραψε το καθεστώς Ζελένσκι με τον Ερντογάν.

Αναμένουμε από τον Έλληνα υπουργού εξωτερικών Νίκο Δένδια ο οποίος θα επισκεφθεί την Ουκρανία την Δευτέρα, να απαιτήσει την άμεση αναγνώριση και αποκατάσταση της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Ουκρανίας, ειδάλλως η Ελλάδα θα πρέπει να αποσύρει την στήριξη της σε όλα τα επίπεδα. Οποιαδήποτε ανοχή είναι καταστροφική για την Ελλάδα.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Θανάση Αυγερινού για το Open…

Πρωτοφανής πρόκληση της Ουκρανίας κατά της Ελλάδας!