Αρχική » Πρόεδρος μηχανοδηγών προς Γεραπετρίτη: «Δεν ξεκινούν τα τρένα αν δεν υπάρξουν όλα τα μέτρα ασφαλείας»
Ελλάδα Πολιτική

Πρόεδρος μηχανοδηγών προς Γεραπετρίτη: «Δεν ξεκινούν τα τρένα αν δεν υπάρξουν όλα τα μέτρα ασφαλείας»

Ο ίδιος κατήγγειλε πως ο υπουργός Μεταφορών δεν τους προσκάλεσε σε συζήτηση

Κατηγορηματικός ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν ξανά τα τρένα μετά το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, δηλαδή του σωματείου των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη ξεκαθάρισε πως τα τρένα δεν θα λύσουν το χειρόφρενο αν δεν έχουν ληφθεί πρώτα όλα τα μέτρα ασφαλείας και δεν έχουν λυθεί τα ζητήματα που υπάρχουν.

«Δεν θα βάλουμε το κεφάλι μας στην γκιλοτίνα αφού τα σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένουν και μετά την τραγωδία στα Τέμπη και δεν θα ξεκινήσουμε τα δρομολόγια όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών στην συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη δεν κλήθηκαν οι μηχανοδηγοί που έκαναν τις καταγγελίες για τον σιδηρόδρομο αλλά  η Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών.

Πρόσθεσε πως ενημερώθηκαν για κάποιες προτάσεις, ωστόσο, δεν ικανοποιήθηκαν γι΄αυτό έχουν να κάνουν και άλλες.

Ο κ. Γενιδούνιας τόνισε ότι δεν γίνεται να υπάρξει επανεκκίνηση των δρομολογίων καθώς δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα όπως αυτά των αφύλακτων διαβάσεων.

«Περιμέναμε ότι επειδή υπάρχουν υπηρεσιακά στελέχη που δίνουν στον υπουργό τις κατευθύνσεις, κάποια πράγματα έπρεπε να έχουν λυθεί. Έχουν π.χ. ανακοινώσει ότι την άλλη Τρίτη ξεκινούν δρομολόγια προς Φλώρινα, Δράμα, γραμμές που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις επικοινωνίες.

Στις 27 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη έχουμε διαβάσεις που δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται. Δεν γνωρίζουμε αν έχει λυθεί το θέμα. Μας λένε ότι θα ξεκινήσει η γραμμή… Μας το δίνουν γραπτώς, “δεν λειτουργούν”, “δεν φυλάσσονται”. 

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να σταματάμε σε διαβάσεις με μεγάλη κυκλοφορία … Σε γραμμές που κυκλοφορούν και εμπορικά … Στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη, ένα τρένο μήκους 400-500 μ. πώς θα περάσει;», αναρωτήθηκε.

Πρόεδρος μηχανοδηγών προς Γεραπετρίτη: «Δεν ξεκινούν τα τρένα αν δεν υπάρξουν όλα τα μέτρα ασφαλείας» (newsbreak.gr)

Ετικέτες