Αρχική » Πρόεδρος Συνδέσμου Πεντελικού: Στον Υμηττό έδωσαν 27 εκατ. και σε μας τίποτα
Ελλάδα Πολιτική

Πρόεδρος Συνδέσμου Πεντελικού: Στον Υμηττό έδωσαν 27 εκατ. και σε μας τίποτα


Στην ελάχιστη χρηματοδότηση για έργα πυροπροστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών και τον κρατικό προϋπολογισμό του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) που άφησε την Πεντέλη «γυμνή» στη νέα… πυρκαγιά που έκαψε περισσότερα από 20.000 στρέμματα, αναφέρθηκε μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο Βλάσσης Σιώμος, πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης.

O κ. Σιώμος, που είναι και  αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σημείωσε ότι χρηματοδότηση των Δήμων για δράσεις Πυροπροστασίας είναι «ελάχιστη». Ανέφερε μάλιστα ότι τα «ποσά που δίνονται είναι ίδια με αυτά που δίνονταν πριν από 20 χρόνια και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις πυροπροστασίας, ειδικά σε μια περίοδο έκρηξης των τιμών».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παρά την φετινή έγκαιρη εκταμίευση των ΚΑΠ Πυροπροστασίας και την έξτρα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών σε Δήμους και Συνδέσμους που κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης (πρόκειται για τους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνος) τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν «είναι πολύ λίγα»!

Τι να πρωτοκάνουμε με τα 300.000

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ΣΠΑΠ έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών και από τις δύο χρηματοδοτήσεις συνολικά 300.000 ευρώ, όταν όπως είπε ο ίδιος για τον «Υμηττό δόθηκαν 27 εκατομμύρια»! Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), είναι ο “γαλαζοπράσινος” δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος, γνωστός “Κυριακίστας”, ο οποίος, μάλιστα, προαλειφόταν για υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα.

Με τις 300.000 ευρώ πρέπει να προχωρήσουμε πρόσθεσε ο ίδιος «να προσλάβουμε 30 συμβασιούχους για να κάνουμε τις κοπές δέντρων, να ανοίξουμε δασικούς δρόμους και να πραγματοποιήσουμε το κλάδεμα των δέντρων και να καλύψουμε τα έξοδα καυσίμων των μηχανημάτων». Ο κ. Σιώμος σημείωσε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα είναι ελάχιστα αλλά ξεκαθάρισε στο ΣΠΑΠ «είχε προχωρήσει στη διάνοιξη δρόμο και είχε ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της κοπής χόρτων. Ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Σιώμος τόνισε επίσης ότι από την έξτρα χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών για την πυροπροστασία είχαν εξαιρεθεί τόσο ο δήμος Πεντέλης, όσο και ο δήμος Παλλήνης που τελικά είχαν και τις περισσότερες καταστροφές από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Τέλος ο κ. Σιώμος  ζήτησε να υπάρξει υλοποίηση ξεχωριστού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τις ανάγκες Πολιτικής Προστασίας σε Δήμους και Συνδέσμους, ώστε να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός προσωπικού που θα αναλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο.https://www.aftodioikisi.gr/

Ετικέτες