Αρχική » Πρόεδρος 2 επιτροπών συγκάλυψης – ανομίας!
Ελλάδα Πολιτική

Πρόεδρος 2 επιτροπών συγκάλυψης – ανομίας!

Τεράστιες ευθύνες για τα στραβά μάτια στα πόθεν έσχες των βουλευτών, τα οποία υποτίθεται πως πρέπει να ελέγχει

Το όνομα του Θανάση Μπούρα δεν είναι από τα πλέον δημοφιλή στο ευρύ κοινό. Ησύχως και αθορύβως καταφέρνει να εκλέγεται σταθερά βουλευτής δύο δεκαετίες. Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε έναν από τους «ρολίστες-κλειδιά» της Ν.Δ. Δεν τοποθετείται σε υπουργεία, αλλά είναι ο «χρήσιμος άνθρωπος» στις πλέον κρίσιμες -κι απαραίτητες για την πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη– επιτροπές της Bουλής.

Με το χαμηλό προφίλ του δεν επιδιώκει να «κεντράρουν» πάνω του οι κάμερες. Εχει πικρή εμπειρία, άλλωστε, από την έκθεση στο γυαλί και το δημόσιο ξεμπρόστιασμα σε εκπομπή το 2007. Πόσοι, για παράδειγμα, γνωρίζουν ότι ο Θανάσης Μπούρας είναι ταυτόχρονα πρόεδρος τόσο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και της Επιτροπής Πόθεν Εσχες;

Στις δύο επιτροπές έπεσε ασυνήθιστα πολλή δουλειά πρόσφατα, με τα καραμπινάτα σκάνδαλα των υποκλοπών της πρωθυπουργικής ΕΥΠ και του Ανδρέα Πάτση. Ομως, η αποτελεσματικότητα των δύο, των οποίων ηγείται ο Μπούρας, δεν πείθει την κοινή γνώμη.

Για πάνω από δύο χρόνια η δράση του Πάτση ήταν γνωστή στους πάντες. Ολο αυτό το διάστημα, όμως, επιτρεπόταν στον Πάτση να πλουτίζει αναίσχυντα – από τους ίδιους τούς μηχανισμούς προστασίας της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών…

Οι δύο επιτροπές στις οποίες προεδρεύει ο Μπούρας αντιπροσωπεύουν την τελευταία γραμμή άμυνας των πολιτών απέναντι στη διαφθορά στο Κοινοβούλιο. Ομως, για όποιον μπαίνει στη Bουλή θέλοντας να κάνει την τύχη του, περνώντας κάτω από τη μύτη αποτελεσματικών ελέγχων, όπως ο Πάτσης, αποδεικνύεται τελικά ευτύχημα ότι ο Μπούρας είναι στο τιμόνι των επιτροπών αυτών.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από την Επιτροπή Πόθεν Εσχες για έναν νεόκοπο βουλευτή με οργιώδη κινητικότητα, πολύ πέρα από τα όρια. Το ίδιο συνέβη και με την ΕΥΠ του Μητσοτάκη, που ο Μπούρας ούτε καν τόλμησε να καλέσει στην Επιτροπή Διαφάνειας, έστω για τα μάτια του κόσμου.

Πρόεδρος 2 επιτροπών συγκάλυψης – ανομίας! (newsbreak.gr)