Αρχική » Πρόταση παράδοσης σε Β.Ζελένσκι από Μόσχα: «Παραιτήσου και παραδοθείτε για να σωθείς και να πάψει η αιματοχυσία»
Διεθνή

Πρόταση παράδοσης σε Β.Ζελένσκι από Μόσχα: «Παραιτήσου και παραδοθείτε για να σωθείς και να πάψει η αιματοχυσία»

Επίσημη πρόταση παράδοσης υπέβαλε στον πρόεδρο Β.Ζελένσκι υπέβαλε η Μόσχα πριν από λίγο.

Ουδέτερο καθεστώς κυβέρνησης και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, οι κόκκινες γραμμές που θέτει ο Βλαντίμιρ Πούτιν – Η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να γίνουν αποδεκτοί οι όροι, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν .

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντ,ίτρι Πέσκοφ, μετέφερε την επιθυμία του προέδρου Πούτιν να ξεκινήσει συζητήσεις με την ουκρανική πλευρά, υπό την προοπτική των εγγυήσεων ότι η Ουκρανία θα διατηρεί πλέον «ουδέτερη στάση» και ότι δεν θα αναπτύξει όπλα στο έδαφός της.

«Με την τήρηση αυτών των όρων θα επιτευχθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανία, ώστε να πάψει η Ρωσία να τη θεωρεί ως απειλή για την ασφάλειά της και τον λαό της», σημείωσε.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα καθορίσει τον χρόνο των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Πέσκοφ.

Το CNN επιβεβαίωσε ότι οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν υπό τον έλεγχό τους την ΑΒ Αντόνοφ που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο.

«Θέμα ημερών είναι πλέον η πτώση της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μπροστά στις ρωσικές επιθέσεις που σφυροκοπούν τη χώρα από το πρωί», μετέδωσε το Newsweek.

Τρεις αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν δηλώσει στο Newsweek ότι περιμένουν την «πτώση» του Κιέβου σε διάστημα ημερών. Η αντίσταση που προβάλλει η χώρα απέναντι στη ρωσική επίθεση θα εξουδετερωθεί αμέσως μετά την πτώση του Κιέβου, λένε οι ίδιες πηγές.