Αρχική » Πρώτα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2023: Κανείς δεν έχει αυτοδυναμία – Παραιτείται ο Κ.Μητσοτάκης και πάει σε δεύτερες εκλογές …
Ελλάδα Πολιτική

Πρώτα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2023: Κανείς δεν έχει αυτοδυναμία – Παραιτείται ο Κ.Μητσοτάκης και πάει σε δεύτερες εκλογές …

Ποιος θα είναι υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Κανένα κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία και συνεπώς κανένα κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση βάσει των αποτελεσμάτων των σημερινών εκλογών, όπως αυτά καταγράφονται μέχρι στιγμής από τa exit polls.

Oι έδρες των κομμάτων που καταλαμβάνονται στη Βουλή, βάσει του αποτελέσματος του exit poll, είναι:

  • Νέα Δημοκρατία: 121 – 125
  • ΣΥΡΙΖΑ: 86 – 89
  • ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 35 – 36
  • ΚΚΕ: 22 – 23
  • Ελληνική Λύση: 15
  • ΜέΡΑ25: 11 – 12
  • Πλεύση Ελευθερίας: 0 – 10

Πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε στις 20:30, με καταμετρημένο το 25% των ψήφων στην επικράτεια, ενώ μεταξύ 21:00 και 22:00 εκτιμάται ότι θα έχουμε αποτελέσματα της καταμέτρησης έως και στο 80% του συνόλου.

Όμως η εντολή που θα παραλάβει ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να επιστραφεί, εκτός αν κάποια από τα άλλα κόμματα του δώσουν 30 έδρες τουλάχιστον. Ποια είναι αυτά τα κόμματα; ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 35 – 36, Ελληνική Λύση: 15, Πλεύση Ελευθερίας: 0 – 10.

Αν δεν βρεθούν οι 30+ έδρες από αυτά τα κόμματα, τότε πάμε σε νέες εκλογές 25 Ιουνίου ή 2 Ιουλίου.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, αν παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, κάτι σφόδρα πιθανό, παραιτείται από πρωθυπουργός και διορίζεται κάποιος άλλος κοινής αποδοχής μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές, με τον Κ.Μητσοτάκη και την ΝΔ να έχει σαφώς τον πρώτο λόγο, εκτός και αν ενωθεί η αντιπολίτευση, πράγμα απίθανο.

Άλλωστε υπάρχει και το μαξιλάρι της ΝΙΚΗΣ, μια περίεργη προσπάθεια θεολόγων, που έχει κάπου 1% πανελλαδικά, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα προστεθεί σε αυτό το ποσοστό.

Πρώτα αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2023: Κανείς δεν έχει αυτοδυναμία – Παραιτείται ο Κ.Μητσοτάκης και πάει σε δεύτερες εκλογές με «αέρα νίκης» – Pronews.gr

Ετικέτες

Video

Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα