Αρχική » Πυρόπληκτος ρώτησε αυτό που «καίει» όλους τους Έλληνες: «Αν γίνει ένοπλη σύρραξη τι θα κάνει ο Κ.Μητσοτάκης;»
Video Ελλάδα Πολιτική

Πυρόπληκτος ρώτησε αυτό που «καίει» όλους τους Έλληνες: «Αν γίνει ένοπλη σύρραξη τι θα κάνει ο Κ.Μητσοτάκης;»

«Ανίκανος και επικίνδυνος ο Μητσοτάκης! Αν γίνει σύρραξη θα εκκενώσει τη χώρα;» (video)

Η εικόνα του διαλυμένου κράτους & εξαφανισμένης κυβέρνησης δημιουργεί ανασφάλεια!

Ένα εύλογο ερώτημα, το οποίο υπάρχει στις τελευταίες μέρες στο μυαλό πολλών εξέφρασε πυρόπληκτος του χωριού Κοκκινομηλιά στην Εύβοια ο οποίος ρώτησε στον αέρα τι θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «αν γίνει σύρραξη;».

Συγκεκριμένα ο κάτοικος δήλωσε:

«Εμείς ήμασταν πιστοί σε αυτά που έλεγε ο Μητσοτάκης ότι πρέπει να γλιτώσουμε, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε καμία υποστήριξη για να σωθούν οι περιουσίες. Οι οποίες κατά τον Μητσοτάκη φτιάχνονται. Η ανθρώπινη ζωή προέχει και οι περιουσίες και τα σπίτια φτιάχνονται. Τώρα πως θα φτιαχτούν, με τι δουλειές, με τι χρήματα, αυτό είναι άλλη ιστορία» αναφέρει οργισμένος και προσθέτει:

«Εμείς που τελειώσαμε τα δημόσια σχολεία μάθαμε ότι εκτός από τη ζωή μαχόμαστε υπέρ βωμών και εστιών, ορισμένοι που σπούδασαν σε ξένα κολέγια μάθανε πώς να σώζουνε το τομάρι τους. Αυτό ακριβώς ήταν το διάγγελμα και αυτό ακριβώς έγινε. Εκτός από ανίκανος ο κύριος Μητσοτάκης είναι και επικίνδυνος! Αν γίνει μια σύρραξη τι θα πει; Εκκενώστε τη χώρα; Αυτό θα πει; Δεν είμαι αγανακτισμένος, ξέρω πολύ καλά τι λέω!» δήλωσε ο κάτοικος.

Δυστυχώς αυτό είναι ένα ερώτημα που καίει όλους τους πολίτες μετά την πύρινη καταστροφή, διότι η εικόνα που έδωσε το κράτος συνολικά, από την πολιτική ηγεσία μέχρι τις υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν αποκαρδιωτική, ήταν μία εικόνα πλήρους διάλυσης.

Την κρίσιμη ώρα δεν υπήρχε τίποτα, ούτε πρόληψη, ούτε συντονισμός, ούτε αποφάσεις, ΤΙΠΟΤΑ, μόνο ένα «τρέξτε να σωθείτε», το οποίο δεν αποτελεί πολιτική, το ίδιο έκαναν οι άνθρωποι και στον μεσαίωνα και στην παλαιολιθική εποχή όταν καιγόταν ο οικισμός τους.

Μάλιστα ιδιαίτερα ανησυχητικό και πρωτοφανές ήταν ότι η κυβέρνηση «εξαφανίστηκε», κανείς δεν έβγαινε να μιλήσει ενώ η χώρα καιγόταν. Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση εξαφανίζεται από μία φωτιά.

Μόνο ο κ.Χαρδαλιάς έβγαινε (σσ. ή μάλλον τον έβγαζαν) σαν «χαμένος» κι έλεγε πόσα SMS έστειλε, ενώ στην τελευταία συνέντευξη Τύπου έφτασε να βάλει τα κλάματα! Αυτός που υποτίθεται είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των Ελλήνων, έκλαιγε πλήρως ηττημένος από μία απλή φωτιά!

Το ίδιο και ο κ.Χρυσοχοϊδης, ο οποίος βγήκε μία φορά σε άθλια κατάσταση και ψέλλιζε διάφορα, προτού εξαφανιστεί.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της πυροσβεστικής κ.Κολοκούρης, εμφανώς σε πανικό, την ώρα που καιγόταν η Ελλάδα, έλεγε στα κανάλια ότι φυλάει την Πάρνηθα λες και είναι δασοφύλακας, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος κ.Πελώνη έκανε αναρτήσεις στο twitter!

Καλά, ο πρωθυπουργός εξαφανισμένος το μόνο που έκανε ήταν να βγάζει ανακοίνωσες ότι πάει στο Χαλάνδρι για να δει τι γίνεται!

Όλα τα παραπάνω δεν δίνουν την εικόνα κυβέρνησης αλλά τσίρκου και ανθρώπων οι οποίοι είναι πολύ λίγοι για τα πόστα ευθύνης που τους έχουν ανατεθεί.

Και ρωτάμε τι θα γίνει σε περίπτωση που γίνει ένοπλη σύρραξη με την Τουρκία;

Ποια θα είναι η αντίδραση όλων αυτών των ανθρώπων που κατατροπώθηκαν από μία απλή φωτιά όταν θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις ζωής και θανάτου σε λίγα λεπτά, όταν ο εχθρός δεν θα είναι «αόρατος» αλλά ορατός;

Ευχόμαστε μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Πυροσβεστική… και ο Θεός να μας φυλάει!

pronews.gr

Video

Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα