Αρχική » Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για τα τεθωρακισμένα: «Η κυβέρνηση αυξάνει την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας» – Κατόπιν εορτής η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ!
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για τα τεθωρακισμένα: «Η κυβέρνηση αυξάνει την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας» – Κατόπιν εορτής η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ!

«Θεωρούμε αδιανόητο την είδηση αυτή να τη μαθαίνει ο ελληνικός λαός από τον Γερμανό καγκελάριο»

Η «βόμβα» έσκασε, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να αποκαλύπτει… πρώτος απ’ όλους πως συμφώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στείλει η χώρα μας τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό η χώρα μας «να στείλει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BMP-1 και η Γερμανία να τα αντικαταστήσει με άλλα, τα οποία και θα αποστείλει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΕΔ)»

Και, λίγο μετά τις 19:30, το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τις δηλώσεις Σολτς, εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση για την συγκεκριμένη συμφωνία, στην οποία αναφέρεται πως «κατόπιν προηγουμένων συζητήσεων που προηγήθηκαν και μετά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz) συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1 (παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder. Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή».

Όπως ήταν φυσικό, η συνεχιζόμενη… μυστικοπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν ήταν δυνατόν να περάσει ασχολίαστη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως από τη στιγμή που η συνεχιζόμενη αποστολή όπλων και λοιπού πολεμικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία, προκαλεί την έντονη δυσμένεια της Ρωσίας.