Αρχική » Πως υποδέχτηκε ο Πούτιν τον Μακρόν στη Μόσχα
Διεθνή

Πως υποδέχτηκε ο Πούτιν τον Μακρόν στη Μόσχα

Ο Ρώσος Πρόεδρος χαιρέτισε την προσπάθεια που καταβάλλει η σημερινή γαλλική ηγεσία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ξεκινώντας τις συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, δήλωσε ότι ελπίζει να κάνει την αρχή προς την αποκλιμάκωση της έντασης για την Ουκρανία. Ο Μακρόν πέταξε στη Μόσχα σε μια βδομάδα έντονης διπλωματίας προκειμένου να αποφευχθεί η σύρραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο Μακρόν είπε ότι βρίσκεται στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την «κρίσιμη κατάσταση» στην Ευρώπη«Αυτή η συζήτηση μπορεί να κάνει την αρχή προς την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να πάμε, η οποία είναι προς μια αποκλιμάκωση» και ζήτησε «μια απάντηση που είναι χρήσιμη τόσο για τη Ρωσία όσο και για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο Πούτιν καλωσορίζοντας τον Μακρόν τον αποκάλεσε «αγαπητέ Εμμανουέλ» και είπε ότι η Ρωσία και η Γαλλία «μοιράζονται ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στην Ευρώπη» και χαιρέτισε την προσπάθεια που καταβάλλει η σημερινή γαλλική ηγεσία για να επιλύσει αυτές τις ανησυχίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι συνομιλίες της Δευτέρας μεταξύ Μακρόν και Πούτιν ήταν «πολύ σημαντικές», αλλά είπε ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός«Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη για να περιμένουμε αποφασιστικές ανακαλύψεις σε μία συνάντηση», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο Μακρόν, ο οποίος θα μεταβεί στο Κίεβο την Τρίτη για συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο του από το Παρίσι ότι ήταν «εύλογα» αισιόδοξος για τις συνομιλίες. Δεν περίμενε λύση της κρίσης «βραχυπρόθεσμα», είπε, αλλά είναι έτοιμος να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια.