Αρχική » Ρεβεγιόν με 10.000 αστυνομικούς – «Οι πολίτες να συμπεριφέρονται με ευγένεια σε όσους διενεργούν τους ελέγχους»!
Ελλάδα Πολιτική

Ρεβεγιόν με 10.000 αστυνομικούς – «Οι πολίτες να συμπεριφέρονται με ευγένεια σε όσους διενεργούν τους ελέγχους»!


Πάλι κακοί είναι οι πολίτες; Η σύσταση «συμμόρφωσης» του Τάκη Θεοδωρικάκου…


Με ελαφρώς αλαζονικό ύφος και ξεχνώντας μάλλον το τι έχει τραβήξει ο κόσμος δύο χρόνια τώρα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη βγήκε στον ΑΝΤ1 για να προαναγγείλει «σαρωτικούς ελέγχους» από την αστυνομία για την τήρηση των πρωτοχρονιάτικων μέτρων που επέβαλε η Κυβέρνηση.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μάλιστα, αφού εμφανίστηκε βέβαιος πως «η Ελληνική Αστυνομία θα φέρει εις πέρας το έργο της με αποτελεσματικό τρόπο», ζήτησε από τους πολίτες «να τηρήσουν τα μέτρα» και «να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους αστυνομικούς που διενεργούν τους ελέγχους»!

Μόνο το δάχτυλο που δεν κούνησε ο Υπουργός στους… κακούς πολίτες που φταίνε για όλα (όπως έχει υποστηρίξει πολλάκις άλλωστε και η Κυβέρνηση) και οι οποίοι πρέπει να είναι ευγενικοί σε καθεστωτικές πρακτικές.

Κατά τον κ.Θεοδωρικάκο 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους για τους ελέγχους, οι οποίοι «είναι απολύτως ασφαλείς, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αστυνομικοί είναι εμβολιασμένοι, κάνουν τεστ και τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα»…

Βέβαια όταν ρωτήθηκε για τον αστυνομικό στην Πάτρα που δεν φορούσε μάσκα ενώ είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, αρκέστηκε να πει ένα «απαράδεκτο» και πως «δεν επιτρέπεται αστυνομικός που ελέγχει να μη φορά μάσκα». Όπως είχε ανακοινωθεί και νωρίτερα, στον συγκεκριμένο αστυνομικό επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, αποφασίστηκε πειθαρχικός έλεγχος και μετακίνησή του σε άλλη υπηρεσία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε, όπως και πριν τα Χριστούγεννα, για «διπλή μάχη» της αστυνομίας, «κατά της πανδημίας και κατά της εγκληματικότητας» και ισχυρίστηκε ότι «από την 1η Σεπτεμβρίου έχει μειωθεί κατά 25% η εγκληματικότητα στην Αττική. Ενισχύουμε με δυνάμεις τα Α.Τ. κι όπου υπάρχουν προβλήματα, γίνονται έλεγχοι και αποδίδονται ευθύνες».

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζουν…

newsbreak.gr

Ετικέτες