Αρχική » Ρεσιτάλ Βούλτεψη: Θα δίνουμε άσυλο, αλλά δεν θα είναι άσυλο στους ενηλικιωθέντες ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες
Ελλάδα Πολιτική

Ρεσιτάλ Βούλτεψη: Θα δίνουμε άσυλο, αλλά δεν θα είναι άσυλο στους ενηλικιωθέντες ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες

Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την παραχώρηση ασύλου στα ασυνόδευτα ανήλικα προανήγγειλε η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη εξαπολύοντας επίθεση στις Επιτροπές Προσφυγών επειδή δεν δίνουν άσυλο! Αφορμή για την παρέμβαση Βούλτεψη στη Βουλή ήταν η περίπτωση του Σισέ από τη Γουνέα, στον οποίο δύο φορές υπήρξε αρνητική απάντηση από την αρμόδια Επιτροπή.

Ο Σισέ, όπως παραδέχθηκε η Σ. Βούλτεψη, έχει δείξει «ενταξιακή πρόθεση», καθώς πήγε σχολείο, συνέχισε να παρακολουθεί και αφού εξεδιώχθη από το ΚΥΤ Σάμου, γνωρίζει πολλές ξένες γλώσσες και έχει διάθεση ενσωμάτωσης.
«Χρειάζεται διόρθωση το πλαίσιο χωρίς να πάμε σε υπερβολές», είπε η υφυποιουργός Ασύλου απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν «δύο λύσεις. Η μία είναι, επειδή υπάρχει ο νόμος, να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.

Η άλλη είναι να καταλάβουν και τα μέλη των Επιτροπών Προσφυγών και κάθε ένας που λειτουργεί ως δικαστής ότι πρέπει να διευκολύνουν καταστάσεις, αλλά όχι με δική μας παρέμβαση». «Να βρούμε μία μέση λύση ανάμεσα στα δύο», ήταν η «σύσταση» της Σ. Βούλτεψη.

Η υφυπουργός ανακοίνωσε ότι «η Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων έχει καταθέσει τις προτάσεις της στον υπουργό για να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε κάθε παιδί που ενηλικιώνεται και έχει διαγράψει ενταξιακή πορεία να έχει άλλη μεταχείριση, η οποία μπορεί να μην είναι άσυλο, αλλά να είναι κάτι άλλο».