Αρχική » Ρωσία: Εξετάζει αποχώρηση από τη FIFA και ένταξη στην Ασιατική Συνομοσπονδία
Διεθνή

Ρωσία: Εξετάζει αποχώρηση από τη FIFA και ένταξη στην Ασιατική Συνομοσπονδία


Η κίνηση θα πρέπει να επικυρωθεί από τις ασιατικές ομοσπονδίες

Η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία «εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την UEFA και να ενταχθεί στην ασιατική συνομοσπονδία (AFC)», αφού οι σύλλογοί της και η Εθνική ομάδα αποκλείστηκαν, αναφέρει το ρωσικό περιοδικό Championat.


Τόσο η UEFA όσο και το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο του ποδοσφαίρου (FIFA) απαγόρευσαν τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις τους στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το θέμα θα μπορούσε να τεθεί στο συνέδριο της FIFA που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου στη Ντόχα. Το μποϊκοτάζ που υπέστησαν από 11 Εθνικές ομάδες, που αρνήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία, θα μπορούσε επομένως να οδηγήσει τη ρωσική ομοσπονδία να ζητήσει να συνδεθεί με την ασιατική συνομοσπονδία.

Οι σύλλογοι της ανώτατης κατηγορίας στη Ρωσία δεν μπορούν να παίξουν έτσι σε Champions League, Europa League ή Europa Conference League επ’ αόριστον, με τη Σπαρτάκ Μόσχας να έχει ήδη αποκλειστεί από την τρέχουσα διοργάνωση του Europa League και την Εθνική ομάδα να μένει επίσης εκτός των πλέι οφ για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, δίνοντας στην Πολωνία τον τελικό των πλέι οφ, που ήταν προγραμματισμένος για απόψε με τη Σουηδία του Ιμπραΐμοβιτς.

Εάν συμβεί αυτό, η Ρωσία θα προχωρήσει στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τις άλλες ασιατικές εθνικές ομάδες και θα αγωνιστεί στο Ασιατικό Κύπελλο αντί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι ομάδες των συλλόγων θα έπαιζαν στο ασιατικό Champions League αντί για εκείνο στο UEFA και στο AFC Cup αντί για το Europa League.