Αρχική » Ρωσία, Κίνα, Ινδία συνασπίζονται υπό τις απειλές των ΗΠΑ
Διεθνή

Ρωσία, Κίνα, Ινδία συνασπίζονται υπό τις απειλές των ΗΠΑ

Κρεσέντο απειλούν στα αμερικανικά ΜΜΕ

Η Ινδία υπέγραψε συμφωνία με την Ρωσία, η οποία καθορίζει τα ρούβλια και της ρουπίες ως νόμισμα στο διμερές εμπόριο. Το ίδιο έκανε η Ρωσία με την Κίνα, όπου πλέον θα τιμολογεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε γουάν. Η Σαουδική Αραβία ενημέρωσε ότι θα πωλεί το πετρέλαιο της στην Κίνα επίσης σε γουάν.

Το Πακιστάν συνεχίζει να μην συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Στον αντίποδα, οι ΗΠΑ απειλούν όλες τις χώρες με συνέπειες για αυτές τους τις ενέργειες. Ενδεικτική η αρθρογραφία στα αμερικανικά ΜΜΕ:

Απειλητικά δημοσιεύματα σε αμερικανικά μέσα

Με απλά λόγια, μία σειρά υπερδυνάμεων πραγματοποιούν την απειλή του Καντάφι, η οποία όμως τον οδήγησε στην εξόντωση. Για κάποιους αναλυτές, και ο Σαντάμ επιχείρησε να κάνει το ίδιο και αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος εξόντωσης του.

Τώρα όμως δεν μιλάμε για κάποιους περιφερειακούς ηγέτες αδύναμων χωρών. Μιλάμε για την Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, την Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν.

Εάν λοιπόν οι απειλές των ΗΠΑ αποδειχτούν κούφιες, θα μιλάμε για μία ιστορική συγκυρία που πραγματικά θα οδηγήσει στην ανατροπή της παγκόσμιας τάξης, όπως άλλωστε ξεκαθάρισαν οι υπουργοί εξωτερικών Ρωσίας και Κίνας στην προχθεσινή συνάντηση τους.

Ρωσία, Κίνα, Ινδία συνασπίζονται υπό τις απειλές των ΗΠΑ (newsbreak.gr)