Αρχική » Ρωσικά ΜΜΕ: «Η Χερσώνα δεν είναι πια Ουκρανία – Ήδη κυματίζουν οι ρωσικές σημαίες»
Διεθνή

Ρωσικά ΜΜΕ: «Η Χερσώνα δεν είναι πια Ουκρανία – Ήδη κυματίζουν οι ρωσικές σημαίες»


Έφυγαν όλες οι ουκρανικές σημαίες από το κτίριο του Δημοτικού Συμβουλίου

Η πόλη της Χερσώνας βρίσκεται στα χέρια της Ρωσίας και πλέον υπάρχουν απορίες για το ποιο θα είναι το μέλλον της, καθώς ήδη έχουν φύγει από παντού οι ουκρανικές σημαίες και στη θέση τους μπαίνουν ρωσικές.


Στο κτίριο Δημοτικού Συμβουλίου, πάνω από το οποίο, μέχρι πρόσφατα, υπήρχαν τα σύμβολα της Ουκρανίας, τώρα φαίνεται εντελώς διαφορετικό.

Ο τοπικός blogger Sergey Moroz δείχνει ότι το κτίριο έχει χάσει τον τεράστιο κίτρινο-μπλε καμβά και την επιγραφή πάνω από την είσοδο «Kherson is Ukraine».

«Η Χερσώνα δεν είναι πλέον Ουκρανία. Και σύντομα θα κρεμάσουμε ρωσικές σημαίες πάνω από το δημοτικό συμβούλιο», είπε ένας ντόπιος κάτοικος, σημειώνοντας ότι η ρωσική τρίχρωμη κυματίζει ήδη μπροστά από το κτίριο.

Δημοψήφισμα για το μέλλον της Χερσώνας
Στα πλαίσια της ενσωμάτωσης, η Ρωσία ετοιμάζει δημοψήφισμα με το οποίο οι κάτοικοι θα αποφασίσουν σε ποια χώρα θέλουν να ανήκουν.

Ο πληθυσμός στην περιοχή, κατά πλειοψηφία είναι ρωσόφωνος άσχετα εάν η Δύση δεν θέλει αυτό να το αναγνωρίζει και ήδη έχει ξεκινήσει την διάδοση του αφηγήματος περί «στημένου» δημοψηφίσματος.

«Στημένο» δημοψήφισμα ετοιμάζει η Ρωσία στη Χερσώνα της Ουκρανίας, προκειμένου να δικαιολογήσει την κατοχή της πόλης, λένε οι Βρετανοί.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας (MoD), στην τελευταία του έκθεση πληροφοριών, υποστηρίζει ότι η Ρωσία σχεδιάζει ένα «σκηνοθετημένο δημοψήφισμα στη νότια πόλη Χερσώνα με στόχο να δικαιολογήσει την κατοχή της».

«Η πόλη είναι το “κλειδί” για τον στόχο της Ρωσίας να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία και να κυριαρχήσει στη νότια Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.