Αρχική » Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Καταστρέψαμε χθες τέσσερα ουκρανικά μαχητικά και οκτώ UAV»
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Καταστρέψαμε χθες τέσσερα ουκρανικά μαχητικά και οκτώ UAV»

ΑσφάλειαDefenceNet Newsroom

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει ότι η ουκρανική Αεροπορία υπέστη σοβαρές απώλειες την προηγούμενη μέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, 4 μαχητικά αεροσκάφη της oυκρανικής Αεροπορίας και 8 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 καταστράφηκαν μία ημέρα νωρίτερα.

Αναφέρεται επίσης η καταστροφή δύο ουκρανικών πολεμικών ελικοπτέρων Mi-24. Ταυτόχρονα, η καταστροφή του ουκρανικού αεροσκάφους Su-25 επιβεβαιώθηκε.

«Χθες το βράδυ, μαχητικά αεροσκάφη των ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων και της στρατιωτικής αεράμυνας κατέρριψαν άλλα τρία Su-27 της ουκρανικής Αεροπορίας στην περιοχή Πολτάβα, ένα Su-25 στην περιοχή Gostomel, δύο ελικόπτερα Mi-24 στην περιοχή Makarov. και οκτώ μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του «Bayraktar TB-2»» , ανέφερε σε δήλωση το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 

Το αεροδρόμιο Vinnitsa, το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας πριν από περίπου μία ημέρα, ήταν ίσως η τελευταία βάση για την ουκρανική Αεροπορία. Από αυτή την άποψη, σήμερα η ουκρανική αεροπορία στην πραγματικότητα έχει πάψει να υφίσταται, αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτού.