Αρχική » Σάλος από τις δηλώσεις Μπάιντεν: Προανήγγειλε αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία ή δεν κατάλαβε τι είπε;
Διεθνή

Σάλος από τις δηλώσεις Μπάιντεν: Προανήγγειλε αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία ή δεν κατάλαβε τι είπε;

Λευκός Οίκος: «Η θέση δεν έχει αλλάξει – Δεν στέλνουμε στρατό στην Ουκρανία»

Διεθνές θέμα έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενώπιων Αμερικανών στρατιωτών της 82ης Α/Μ Μεραρχίας στο Ζέσουφ, της Πολωνίας σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τους στρατιώτες ο Μπάιντεν και αναφερόμενος στην Ουκρανία ανέφερε:

«Και θα δείτε όταν θα πάτε εκεί. Θα δείτε γυναίκες, νέου ανθρώπους να στέκονται στη μέση, μπροστά από ένα αναθεματισμένο άρμα και να λένε: Δεν φεύγω. Θα μείνω εδώ και θα πολεμήσω».

Η φράση «θα δείτε όταν θα πάτε εκεί», αναφερόμενος στην Ουκρανία  πυροδότησε κύμα αντιδράσεων  στις ΗΠΑ και γενικότερα, υπό το φόβο ότι ο Λευκός Οίκος άλλαξε την πολιτική του απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, ότι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα συμμετάσχουν στην σύρραξη.

Ερωτηθείς αμέσως μετά ο κροσσωτούς του Λευκού  Οίκου για τη δήλωση Μπάιντεν δήλωσε:

«Ο πρόεδρος έχει  κάνει ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σ αυτό», χωρίς όμως να πει ότι ήταν μια φραστική  «αστοχία» του προέδρου.

Επομένως ήταν ένα φραστικό «λάθος» του Μπάιντεν ή απλώς προετοιμάζει την κοινή γνώμη. Προς το παρόν είναι άγνωστο.

Σάλος από τις δηλώσεις Μπάιντεν: Προανήγγειλε αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία ή δεν κατάλαβε τι είπε; – Pronews.gr