Αρχική » Σάλος με την ταινία «Ξεπαρθενών» που δείχνει γκέι ζευγάρι να κάνει σεξ μέσα στην… Ακρόπολη!
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Σάλος με την ταινία «Ξεπαρθενών» που δείχνει γκέι ζευγάρι να κάνει σεξ μέσα στην… Ακρόπολη!


Άφαντοι οι φύλακες του μνημείου όση ώρα κατέγραφαν τα «όργια» μέσα στον ιερό χώρο
Οργή και σάλο έχει προκαλέσει μια ταινία μικρού μήκους που χρησιμοποιεί χωρίς άδεια το ιερό μνημείο της Ακρόπολης για να γυρίσει ερωτικές σκηνές ανάμεσα σε ένα γκέι ζευγάρι.

Η ταινία με τίτλο…«Ξεπαρθενών» που κάνει -αν είναι δυνατόν!- λογοπαίγνιο με τον ναό του Παρθενώνα, κυκλοφορεί πλέον στο διαδίκτυο και προβάλλει σεξουαλικές πράξεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ανδρών που ερωτοτροπεί μέσα στον ιερό χώρο.

Στην ταινία φαίνονται δύο άνδρες οι οποίοι υποτίθεται έχουν χωρίσει και ανεβαίνουν στην Ακρόπολη προκειμένου να τα ξαναβρούν, συνοδευόμενοι από μια παρέα φίλων τους. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες ερωτοτροπούν ενώ οι φίλοι τους σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω τους. Μόλις το πλάνο απομακρύνεται από τις σεξουαλικές πράξεις, η κάμερα δείχνει τον ιερό χώρο!

Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», για τα γυρίσματα της ταινίας, δεν ζητήθηκε καμία άδεια από τους αρμόδιους, ενώ κανένας από τους φύλακες δεν αντελήφθη το τι συμβαίνει προκειμένου να παρέμβει!

Το γεγονός καταδίκασε οργισμένος και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας: «Αισθάνομαι ντροπή να γίνονται τέτοια πράγματα. Κάπου υπάρχουν και όρια» είπε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να να παρέμβει: «Εγώ όπως το είδα δεν το θεωρώ ακτιβιστική πράξη, το θεωρώ βλακεία. Δείχνει όμως ότι είναι ελλιπής και η φύλαξη του βράχου. Φαντάζομαι ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα ψάξει να βρει πώς έγινε αυτό και να αποδώσει ευθύνες» τόνισε ο κ. Μπιμπίλας.

Με ανακοίνωσή του υπουργείου Πολιτισμού επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε άδεια, ενώ κάνει γνωστό ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση:

«Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ διευκρινίζονται τα εξής:

Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες».