Αρχική » «Σαρώνει» ευρώ και δολάριο το ρούβλι! Επανήλθε στις ισοτιμίες του 2017 – Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση ότι η οικονομική κρίση θα είναι δικό τους έργο
Διεθνή

«Σαρώνει» ευρώ και δολάριο το ρούβλι! Επανήλθε στις ισοτιμίες του 2017 – Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση ότι η οικονομική κρίση θα είναι δικό τους έργο

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, το ρωσικό ρούβλι έχει επισκιάσει 31 κύρια νομίσματα – ανάμεσά τους δολάριο και ευρώ – σε ανάπτυξη από τις αρχές του 2022, καθιστώντας το ως το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το ρούβλι έχει επανέλθει στις ισοτιμίες του 2017 και έχει ενισχυθεί έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ κατά περισσότερο από 11% από την αρχή του έτους. Στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, η συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου έχει παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη, της τάξης του 12% μέχρι στιγμής.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Μόσχας, η συναλλαγματική ισοτιμία μειώθηκε στα 63 ρούβλια έναντι του δολαρίου – η ισχυρότερη από τον Φεβρουάριο του 2020, και στα 65 ρούβλια έναντι του ευρώ – η ισχυρότερη των τελευταίων πέντε ετών.

Το ρωσικό νόμισμα ξεπέρασε το βραζιλιάνικο ρεάλ ως προς τη δυναμική, το οποίο επίσης παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη σχεδόν 9%. Την τρίτη θέση στην κατάταξη νομισμάτων με τις καλύτερες επιδόσεις καταλαμβάνει το μεξικάνικο πέσο με ανάπτυξη 1% έναντι του δολαρίου.

Με πληροφορίες από: newsbreak.gr

Ετικέτες