Αρχική » Σείεται η Θεσσαλονίκη από τεράστια αντικυβερνητική διαδήλωση για το νερό
Ελλάδα Πολιτική

Σείεται η Θεσσαλονίκη από τεράστια αντικυβερνητική διαδήλωση για το νερό

Ξέσπασμα οργής χιλιάδων Ελλήνων για τις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη

Χιλιάδες κόσμου βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα οργής ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού που απεργάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η εν λόγω συγκέντρωση με συναυλία , για την οποία έχει «πλημμυρίσει» η πλατεία, διοργανώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Κεντρικό σύνθημα είναι το «Υπερασπίσου το νερό» και αναφέρεται στον νόμο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Στη συμμετοχή του κόσμου έδωσε έμφαση ο πρόεδρος του Σωματειου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, σημειώνοντας ότι «ξεκίνησαν άνθρωποι από την Πιερία, τη Δράμα, τη Λάρισα και ήρθαν στη συναυλία». «Να μην γίνει το νερό όπως το ρεύμα ακριβό» σχολίασε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και υποστήριξε ότι «η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων είναι μια ιδιωτικοποίηση όπως και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας».

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Μυστακίδης, το μουσικό σχήμα «Η Πριγκιπέσα» και οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» θα στείλουν από τη σκηνή το δικό τους μήνυμα.