Αρχική » Σεισμός στην Κρήτη: Ακόμη περιμένουν τους οικίσκους στο Αρκαλοχώρι – Παιδιά κοιμούνται σε σκηνές-Δύσκολες στιγμές για τους σεισμόπληκτους
Ελλάδα Πολιτική

Σεισμός στην Κρήτη: Ακόμη περιμένουν τους οικίσκους στο Αρκαλοχώρι – Παιδιά κοιμούνται σε σκηνές-Δύσκολες στιγμές για τους σεισμόπληκτους

Μπορεί να έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα από τον τρομακτικό σεισμό που έπληξε την Κρήτη και άφησε χιλιάδες κόσμος στον δρόμο, όμως η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει πραγματοποιήσει την παράδοση οικίσκων για τους σεισμόπληκτους.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης ανακοίνωσε ότι σήμερα, μετά από πάρα πολλές ημέρες που οι άνθρωποι ζουν σε σκηνές, ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς και παράδοσης 34 οικίσκων από το υπουργείο Υποδομών στο Αρκαλοχώρι.

Τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν οι πρώτες 15 σχολικές αίθουσες για τις ανάγκες των μαθητών, που στο μέλλον θα αυξηθούν. Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών προετοιμάζει την προμήθεια επιπλέον 90 οικίσκων για τη στέγαση και υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Πάνω από 330 άνθρωποι σε σκηνές – Μεταξύ τους 45 μικρά παιδιά

Το υπουργείο μπορεί να τονίζει ότι προχωρά τις διαδικασίες για την στέγαση των σεισμόπληκτων, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη, με τους ανθρώπους να παραμένουν σε σκηνές, όπως και αρκετά παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, περισσότερα από 330 άτομα εξακολουθούν και σήμερα, 8 ημέρες μετά, να μένουν σε σκηνές, στους πρόχειρους καταυλισμούς που στήθηκαν, κυρίως, στο Αρκαλοχώρι, καθώς και σε άλλους οικισμούς. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και 45 παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών!


Αναλυτικά, όπως αναφέρουν τα στοιχεία, 128 άτομα συνεχίζουν να διαμένουν στις σκηνές στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ 40 άνθρωποι φιλοξενούνται στο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής. Να σημειωθεί ότι στον χώρο αυτό επιτρέπεται η διαμονή μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ενώ διαμορφώθηκε ένας ακόμα χώρος (η αίθουσα χορού) προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο εκεί δεν θέλησε να μείνει κανένας από τους σεισμόπληκτους.