Αρχική » Σκάνδαλο υποκλοπών: O Μητσοτάκης δεν πάει στην PEGA
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: O Μητσοτάκης δεν πάει στην PEGA

Απέκλεισε την ακρόαση ο Οικονόμου – Πλήρης κάλυψη στον Μητσοτάκη

Αφού έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση υποκλοπών που προκάλεσε σεισμό στην πολιτική σκηνή, (φρόντισε μάλιστα να μην καταθέσουν καν οι βασικοί μάρτυρες) η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί με κάθε μέσο να καλύψει το σκάνδαλο.

Μάλιστα, το ενδεχόμενο η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που εξετάζει την δραστηριότητα κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης, να καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται ότι προκαλεί ιδιαίτερη αμηχανία στο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να αποκλείει με έμμεσο τρόπο την ακρόαση του πρωθυπουργού.

Μετά την ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στην οποία ανέφερε ότι η PEGA θα έρθει στη χώρα μας για την υπόθεση υποκλοπών και ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ισχυρισμό του Νίκου Ανδρουλάκη στην επιτροπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε σήμερα να απαντήσει αν διαψεύδει ότι ο πρωθυπουργός θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής.

«Πρώτα από όλα η αποδοκιμασία προήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής [PEGA], ο οποίος απάντησε στον κ. Παπαδημούλη. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Επίσης στην ελληνική κυβέρνηση δεν έχει γνωστό κάποιο επίσημο αίτημα» απάντησε ο Οικονόμου και πρόσθεσε:  «η ελληνική πλευρά δεν έχει αρνηθεί ποτέ το να συνδράμει στην ενημέρωση αξιωματούχων Ευρωπαίων που ψάχνουν το θέμα των παράνομων λογισμικών».

Όπως υποστήριξε, αυτό το έκανε η ελληνική κυβέρνηση «πριν από ένα μήνα όπου οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης έδωσαν το παρόν στη συνεδρίαση της επιτροπής, ενημέρωσαν κατέθεσαν τις απόψεις τους. Ό,τι μας ζητηθεί που να είναι προς την κατεύθυνση της ουσίας δεν θα το αρνηθούμε» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και δήλωσε ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει να πει κάτι άλλο για την υπόθεση: «Ο πρωθυπουργός δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω σε αυτή την ιστορία. Έχει τοποθετηθεί δημόσια» ισχυρίστηκε.