Αρχική » Σκέψεις για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων φοιτητών από την εκπαίδευση! – Σύντομα οι ανακοινώσεις……Τέλος και η εκπαίδευση για τους ανεμβολίαστους
Ελλάδα Πολιτική

Σκέψεις για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων φοιτητών από την εκπαίδευση! – Σύντομα οι ανακοινώσεις……Τέλος και η εκπαίδευση για τους ανεμβολίαστους

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, με τους εκπαιδευτικούς να αναμένεται να πάρουν σειρά, ενώ παράλληλα είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις και για τους φοιτητές.

Καθώς υπάρχουν σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέτρα των πανεπιστημίων, φοιτητών που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Άλλωστε ήδη ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νικόλαος Παπαϊωάννου, δήλωσε πως «ο εμβολιασμός είναι το μόνο διαβατήριο για την ασφαλή επιστροφή στα αμφιθέατρα».

Όπως όλα δείχνουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες ήταν μόνο η αρχή. Γιατί φαίνεται πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα επεκταθεί και στην εκπαίδευση.

Μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ανοίγει η συζήτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και στους εκπαιδευτικούς. Και αυτό ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και προκειμένου να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να γνωμοδοτήσει για τον εθελοντικό εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

https://www.pronews.gr/koinonia/1001907_skepseis-gia-apokleismo-ton-anemvoliaston-foititon-apo-tin-ekpaideysi-syntoma-oi