Αρχική » Σκοταδισμός με εντολή της Κομαντατούρ του Μητσοτάκη! Η Μενδώνη «χτυπά» την τέχνη – Ακύρωσε την εμβληματική παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων»
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Σκοταδισμός με εντολή της Κομαντατούρ του Μητσοτάκη! Η Μενδώνη «χτυπά» την τέχνη – Ακύρωσε την εμβληματική παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων»

Κύμα αντιδράσεων για την απαράδεκτη απόφαση της υπουργού Πολιτισμού! Να κάψουμε και τα βιβλία του Ντοστογιέφσκι μήπως;

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δείχνει τον δρόμο προς τον σκοταδισμό, καταπατώντας το μεγαλειώδες μήνυμα που μεταφέρει η τέχνη στο πέρασμα των αιώνων. Αυτό της ενότητας των λαών. Η τέχνη ανήκει σε όλους τους ανθρώπους και μπροστά της όλα τα σύνορα εξαφανίζονται.

Ωστόσο η υπουργός πολιτισμού αποφάσισε με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, να φιμώσει τους καλλιτέχνες, ακυρώνοντας την εμβληματική παράσταση με τους χορευτές των μπαλέτων του Μπολσόι, «Η Λίμνη των Κύκνων», την μουσική της οποίας συνέθεσε ο Τσαϊκόφσκι. 

Η ακαταλληλότερη υπουργός που πέρασε ποτέ από τον χώρο του πολιτισμού, έκανε γνωστό ότι αναστέλλεται οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, τιμωρώντας στην ουσία τον ίδιο τον πολιτισμό και τους κορυφαίους πρεσβευτές του, εξαιτίας των αποφάσεων του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού:

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε σήμερα οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Σημειώνεται ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron – The Athens Concert Hall». 

Σκοταδισμός! Η Μενδώνη «χτυπά» την τέχνη – Ακύρωσε την εμβληματική παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων» (newsbreak.gr)