Αρχική » Σοβαρά ερωτηματικά για την σφαγή στην Bucha
Διεθνή

Σοβαρά ερωτηματικά για την σφαγή στην Bucha

Επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας όπως ζήτησε ο ΟΗΕ

Αρκετά θύματα έφεραν τα χαρακτηριστικά κουτιά της έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας από τον ρωσικό στρατό!

Ένα σοβαρότατο εύρημα από το φωτογραφικό υλικό που έχει δημοσιευθεί με τα δολοφονημένα θύματα από την ουκρανική πόλη Bucha, καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής ανεξάρτητης έρευνα ώστε να διαλευκανθεί αυτό το τετελεσμένο έγκλημα πολέμου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις φωτογραφίες, πολλά από τα θύματα που βρέθηκαν δολοφονημένα, είχαν πάνω τους τα χαρακτηριστικά κουτιά της ανθρωπιστικής βοήθειας που μοιράζει ο ρωσικός στρατός.

Μαθήματα είχαν τα χαρακτηριστικά πράσινα κουτιά που μοιράζει ο ρωσικός στρατός

Δείτε το περιεχόμενο του κουτιού:

Το περιεχόμενο από το πράσινο κουτί που βρίσκεται δίπλα σε μεγάλο αριθμό θυμάτων

Το κουτί περιλαμβάνει διατροφικά είδη πρώτης ανάγκης. Ήταν η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον ρωσικό στρατό στους πολίτες, σε όλες τις πόλεις που είχαν καταληφθεί.

Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο ρωσικός στρατός μοίρασε ανθρωπιστική βοήθεια και έπειτα δολοφόνησε όσους έσπευσαν να την παραλάβουν, είτε συμβαίνει κάτι άλλο.

Ο Sergey Korotkikh, ουκρανός νεοναζί και κορυφαίος ηγέτης του κινήματος Azov της Ουκρανίας, το οποίο φιλοξένησε Αμερικανούς λευκούς εθνικιστές από τη RAM στο Κίεβο και χαρακτηρίστηκε ως «εθνικιστική ομάδα μίσους» από το State Dept, δρα με το ψευδώνυμο «Botsman» και ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram ένα βίντεο το οποίο αργότερα διέγραψε. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στις 2 Απριλίου.

Το βίντεο υποτίθεται ότι δείχνει τις πρώτες στιγμές που το τάγμα Αζόφ εισήλθε στην πόλη Bucha, μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού.

Δείτε το βίντεο:https://videopress.com/embed/eMyqJdiA?hd=1&cover=1&loop=0&autoPlay=0&permalink=1

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές που ανακτήσανε το βίντεο, Το συγκεκριμένο υλικό αποτελεί τεκμήριο ότι η ομάδα του Botsman πυροβόλησε τους πάντες χωρίς μπλε περιβραχιόνια. Το βίντεο έχει ήδη διαγραφεί από τον Botsman

Ο Διάλογος στο βίντεο:
– Και υπάρχουν άνδρες χωρίς μπλε περιβραχιόνια, μπορώ να τους πυροβολήσω;
– σίγουρα!

Με βάση αυτό το βίντεο αλλά και φωτογραφικό υλικό που δείχνει πολλούς δολοφονημένους να έχουν το χαρακτηριστικό λευκό περιβραχιόνιο τον «φιλορωσων», η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι η σφαγή έγινε από το τάγμα Αζόφ που εισήλθε πρώτο στη Bucha. Αμέσως μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού.

Η εφημερίδα New York Times όμως δημοσίευσε φωτογραφίες από δορυφόρο που δείχνουν ότι υπήρχαν πτώματα στους δρόμους της πόλης, πριν εισέλθουν οι ουκρανικές δυνάμεις. Γεγονός που καταρρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, είναι ένα έγκλημα πολέμου το οποίο πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από ανεξάρτητη επιτροπή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πριν τα πειστήρια του εγκλήματος χαθούν. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν στο διεθνές δικαστήριο.

Σοβαρά ερωτηματικά για την σφαγή στην Bucha (newsbreak.gr)