Αρχική » Σοβαρή εξέλιξη στις ΗΠΑ: 30 δημοκρατικοί βουλευτές, απαιτούν αλλαγή πλεύσης στο ουκρανικό!
Διεθνή

Σοβαρή εξέλιξη στις ΗΠΑ: 30 δημοκρατικοί βουλευτές, απαιτούν αλλαγή πλεύσης στο ουκρανικό!

Επιστολή – φωτιά στον πρόεδρο Μπάιντεν

Ομάδα 30 Δημοκρατικών Βουλευτών  στον Πρόεδρο Μπάιντεν ανατρέπει τα μέχρι στιγμλης δεδομένα και τον προτρέπει να αλλάξει τη στρατηγική του στον πόλεμο της Ουκρανίας και να συνεχίσει τις άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία! Είναι η πρώτη φορά που εξέχοντα μέλη του κόμματός του τον ωθούν να αλλάξει την προσέγγισή του στο Ουκρανικό.

Η επιστολή, που στάλθηκε στον Λευκό Οίκο αποκαλύφθηκε από την Washington Post, θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερη πίεση στον Μπάιντεν καθώς προσπαθεί να διατηρήσει την εσωτερική υποστήριξη για την πολεμική προσπάθεια, σε μια περίοδο που η περιοχή οδεύει σε έναν δυνητικά δύσκολο χειμώνα και οι Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να περικόψουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία εάν ξαναπάρουν το Κογκρέσο.

Σε επιστολή με επικεφαλής την βουλευτή Pramila Jayapal (D-Wash.), πρόεδρο της Προοδευτικής Ομάδας του Κογκρέσου, οι 30 Δημοκρατικοί καλούν τον Μπάιντεν να συνδυάσει την άνευ προηγουμένου οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία «προορατική διπλωματική ώθηση, διπλασιάζοντας τις προσπάθειες για την αναζήτηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου για κατάπαυση του πυρός».

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές εκφράζουν την βαθιά τους ανησυχούν που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετέχουν σε τακτικό διάλογο με τη Ρωσία ως μέρος της προσπάθειάς τους να τερματίσουν έναν παρατεταμένο πόλεμο που έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και εκτόπισε 13 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί της Ρωσίας λένε ότι η Μόσχα θα διαπραγματευτεί μόνο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια υπερδύναμη. Οι νομοθέτες λένε ότι το άνοιγμα αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Μπάιντεν, δεδομένης της καταστροφής που εξαπλώνεται από τον πόλεμο, προσθέτοντας: «Η εναλλακτική στη διπλωματία είναι ο παρατεταμένος πόλεμος, τόσο με τις συνακόλουθες βεβαιότητες όσο και με καταστροφικούς και άγνωστους κινδύνους».

Οι φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναφέρουν ότι οι καταστροφικές συνέπειες του πολέμου γίνονται όλο και περισσότερο αισθητές πολύ πέρα ​​από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων τιμών των τροφίμων και του φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και των αυξήσεων στην τιμή του σιταριού, των λιπασμάτων και των καυσίμων που έχουν δημιουργήσει παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων, για να μην αναφέρουμε τον κίνδυνο πυρηνικής επίθεσης από τη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, απαντώντας στην επιστολή των βουλευτών, είπε ότι ,
«Δεν πρόκειται να έχουμε συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία χωρίς να εκπροσωπούνται οι Ουκρανοί», «Ο Ζελένσκι πρέπει να καθορίσει –επειδή είναι η χώρα του– πότε να διαπραγματευτεί».

«Όλοι θα θέλαμε να δούμε αυτόν τον πόλεμο να τελειώνει σήμερα, και ειλικρινά θα μπορούσε να τελειώσει σήμερα, αν ο κ. Πούτιν έκανε το σωστό και απέσυρε τα στρατεύματά του».

Οι νομοθέτες προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από τους Ρεπουμπλικάνους που αμφισβητούν επίσης την προσέγγιση του Μπάιντεν στην Ουκρανία. Ορισμένοι συντηρητικοί αμφισβητούν τώρα τη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία λόγω του κόστους της και, σε κάποιες περιπτώσεις, εκφράζουν προφανή συμπάθεια για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν τρέφουμε αυταπάτες σχετικά με τις δυσκολίες που συνεπάγεται η εμπλοκή της Ρωσίας, δεδομένης της εξωφρενικής και παράνομης εισβολής της στην Ουκρανία», αναφέρει η επιστολή των Δημοκρατικών. «Εάν υπάρχει τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος διατηρώντας παράλληλα μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ουκρανία, είναι ευθύνη της Αμερικής να ακολουθήσει κάθε διπλωματική οδό για να υποστηρίξει μια τέτοια λύση που είναι αποδεκτή από τον λαό της Ουκρανίας».

Η επιστολή υπογράφηκε από ορισμένους από τους πιο γνωστούς και πιο ειλικρινείς φιλελεύθερους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων Jamie Raskin (Md.), Alexandria Ocasio-Cortez (N.Y.), Cori Bush (Mo.), Ro Khanna (Καλιφόρνια) και Ilhan Omar (Minn.).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι εξαιρετικά σοβαρή και αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα της….