Αρχική » Σοκαρισμένος ο πρωθυπουργός από τα γεγονότα – «Επιχείρηση Μαξίμου» για την ΔΕΘ
Πολιτική

Σοκαρισμένος ο πρωθυπουργός από τα γεγονότα – «Επιχείρηση Μαξίμου» για την ΔΕΘ

ο κύριος Μάξιμος

Ψυχρολουσία στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρωθυπουργού μετά από πέντε χρόνια

facebook sharing button 

Τα χθεσινά γεγονότα με τις φοβερές αποδοκιμασίες κατά του Έλληνα πρωθυπουργού κατά το προσκύνημα για τον Μίκη Θοδωράκη στην Μητρόπολη Αθηνών, λειτούργησαν καταλυτικά για την ψυχολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ενός ανθρώπου που πραγματικά δεν είχε αντιμετωπίσει «ανοιχτό πλήθος» τα τελευταία πέντε χρόνια, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πιο εσωστρεφές. Η μοναδική αντιπαράθεση που δέχεται να συμμετέχει είναι στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδριάσεις επιπέδου πολιτικών αρχηγών και μόνο. Αποφεύγει οποιοδήποτε διάλογο ο οποίος ενέχει κίνδυνο ρήξης. Είτε αυτός είναι προεκλογικό debate είτε μία μη ελεγχόμενη συνέντευξη τύπου. Ή έστω και μία δημόσια περιήγηση σε πολυσύχναστο χώρο.

Ο κύριος Μητσοτάκης μάλιστα έχοντας ως πηγή πληροφόρησης την αποδελτίωσή που του δίνουν οι συνεργάτες του με τα σημαντικά άρθρα, και φυσικά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών, σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν εξαιρετικά δημοφιλή στον ελληνικό λαό, δεν πίστευε ποτέ ότι η πρώτη του ανοικτή επαφή με τον κόσμο θα ήταν τόσο επώδυνη.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που έχει σοκαριστεί από τις αντιδράσεις του κόσμου πριν και μετά την προσέλευση του στην Μητρόπολη Αθηνών για να τιμήσει τον Μίκη Θοδωράκη. Εδώ πάντως φταίνε και οι στενοί συνεργάτες του. Διότι έπρεπε να τον είχαν προστατεύσει και να μην υποπέσουν σε ένα τέτοιο σοβαρό ολίσθημα.

Οι συνεργάτες λοιπόν του πρωθυπουργού είχαν ως δεδομένο ότι η περιφρούρηση του ΚΚΕ και η ψυχική φόρτιση από την τελετή, θα λειτουργήσουν ανασταλτικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια «στάσης» κατά του πρωθυπουργού. Ήταν μεγάλο λάθος. Διότι πηγές μου από την αστυνομία με διαβεβαιώνουν ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν καθολική και δεν υπήρχαν μόνο ψηφοφόροι του ΚΚΕ. Ούτε αμιγώς «αντιδεξιοί».
Ενδεικτικό το γεγονός ότι στην εκδήλωση προσήλθε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος μάλιστα έκανε και δηλώσεις στις κάμερες έξω από την μητρόπολη, δίπλα στον κόσμο, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό. Ο κόσμος λοιπόν δεν διέπετο από κάποιο «αντιδεξιό» μένος για να ξεσπάσει έτσι κατά του Κ. Μητσοτάκη.

Στο Μαξίμου λοιπόν υπάρχουν δύο μεγάλες προκλήσεις τις τελευταίες ώρες. Ή μία είναι να στηρίξουν ψυχολογικά τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως είναι φυσικό είναι σοκαρισμένος διότι στην πρώτη του ανοιχτή δημόσια εμφάνιση υπέστη ύβρεις και αποδοκιμασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τον διαβεβαιώνουν ότι όσοι τον αποδοκίμασαν ήταν «εγκάθετοι κομμουνιστές», μία μειοψηφία μέσα στην κοινωνία δηλαδή, γεγονός που αποδεικνύεται από το «έτοιμο» σύνθημα που χρησιμοποίησαν. Και πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να πτοείται διότι παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, ειδικά τους ακομμάτιστους.

Το δεύτερο είναι να εγγυηθούν την ασφάλεια και την ψυχική ηρεμία του πρωθυπουργού κατά την προσέλευση του στην ΔΕΘ.
Το σχέδιο προστασίας λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη από διαδηλωτές ή τυχόν προβοκάτορες στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παραπέμπει σε κινητοποίηση των αμερικανικών υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας στις αντίστοιχες επισκέψεις των αμερικανών προέδρων σε επίφοβες εξορμήσεις.

Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα δημιουργήσουν περίμετρο στους χώρους που θα κινηθεί ο πρωθυπουργός, η αυτοκινητοπομπή θα είναι πρωτοφανής, ενώ όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών θα εμπλακούν προκειμένου να προλάβουν άσχημες καταστάσεις.

Αναμένεται λοιπόν μία πρωθυπουργική επίσκεψη σε μια Θεσσαλονίκη χωρίς έκτροπα, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό αυτές τις κρίσιμες για το έθνος  στιγμές.

Ετικέτες