Αρχική » Σταυρούπολη: Στην Ελλάδα η αριστερά είναι κάτι σαν ιερή αγελάδα και δεν πρέπει να την ενοχλείς.
Ελλάδα Πολιτική

Σταυρούπολη: Στην Ελλάδα η αριστερά είναι κάτι σαν ιερή αγελάδα και δεν πρέπει να την ενοχλείς.

Σταυρούπολη: Η καθαγιασμένη βία της αριστεράς και η ανατροπή των τελευταίων ετών
Τι δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη

Τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως στην Ελλάδα η αριστερά είναι κάτι σαν ιερή αγελάδα και δεν πρέπει να την ενοχλείς.

Είναι φοβερό πως ουσιαστικά ένα σκηνικό ένταση που στήθηκε με απόλυτη υπαιτιότητα μελών αριστερών οργανώσεων( ΚΚΕ αρχικώς και μετά και άλλες υπό την ταμπέλα των αντίφα) γύρισε από τα media με τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιαστεί η αριστερά ξανά ως θύμα και τα σχολεία δήθεν ως κατειλημμένα από ακροδεξιές οργανώσεις.

Τι ακριβώς έγινε στην Σταυρούπολη; Ένα συνεργείο του ΚΚΕ, κατά την προσφιλή τακτική του κόμματος που θεωρεί το εκπαιδευτικά ιδρύματα πεδίο για στρατολόγηση, προσέγγισε το συγκεκριμένο ΕΠΑΛ με σκοπό την διανομή φυλλαδίων.

Προπαγάνδα δηλαδή. Οι μαθητές δεν «τσίμπησαν» και απώθησαν τα μέλη του ΚΚΕ.

Στην συνέχεια τα μέλη του ΚΚΕ – πάλι όπως συνηθίζουν – κάλεσαν αντιφασιστική συγκέντρωση και μαζεύτηκαν διάφοροι εξωσχολικοί τύποι με καδρόνια και κράνη που επισκέφτηκαν ξανά το σχολείο και απωθήθηκαν ξανά από τους μαθητές.

Αυτό ωστόσο δεν άρεσε στα κανάλια αλλά και στους πολιτευτές της αριστεράς που έκαναν λόγο για «φασίστες». Αυτό που έπρεπε να κάνουν οι μαθητές ήταν να κάτσουν να τις φάνε. Η ακόμα καλύτερα να πάρουν τα φυλλάδια, να γραφτούν και μέλη στο κόμμα.

Όσοι έχουμε περάσει από τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ξέρουμε ότι αν κάποια δύναμη κάνει ότι θέλει αυτή είναι η αριστερά.

Δεκαετίες τώρα στα πανεπιστήμια και στα σχολεία είχαν συνηθίσει να τραμπουκίζουν τους αντιπάλους. Και η ελληνική κοινωνία δεκαετίες τώρα γαλουχείται με την αντίληψη πως αν είσαι αριστερός δικαιολογείται η βία.

Τα media έχουν μάθει τον κόσμο να πιστεύει πως ο αριστερός είναι πάντοτε επαναστάτης, πάντοτε έχει το δίκιο με το μέρος του.

Τα τελευταία χρόνια όμως, ειδικά από το 2010 και μετά, αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει.

Η αριστερά δυσκολεύεται να πείσει και πολλοί νέοι της γυρίζουν την πλάτη και βρίσκουν ιδεολογικό καταφύγιο στον πατριωτισμό.

Ειδικά το πιο μαχητικό κομμάτι της νεολαίας, καθώς αυτό το κομμάτι, ταυτίζει την αριστερά με πολλές από τις ιδέες των ελίτ που προωθούν την παγκοσμιοποίηση.

Αυτή η εξέλιξη όμως δεν αρέσει σε όσους είχαν συνηθίσει αλλιώς τόσα χρόνια και γι αυτό σπεύδουν να την δυσφημίσουν.


Κύριοι της αριστεράς συνηθίστε το: έχετε χάσει την νεολαία.

pronews.gr