Αρχική » Στα χέρια των Ρώσων οι Ουκρανοί βασανιστές και δολοφόνοι αιχμαλώτων -Ένας από τους φερόμενους δράστες είναι μαχητής του ναζιστικού τάγματος Azov.
Διεθνή

Στα χέρια των Ρώσων οι Ουκρανοί βασανιστές και δολοφόνοι αιχμαλώτων -Ένας από τους φερόμενους δράστες είναι μαχητής του ναζιστικού τάγματος Azov.


Σύμφωνα με ρωσική ανακοίνωση
Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν τους Ουκρανούς στρατιωτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στα βασανιστήρια Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας.

Οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι Ουκρανοί υπήκοοι Σεργκέι Βελίτσκο, με το παρατσούκλι «Χιλή» και Κονσταντίν Νεμίτσεφ «μέλος της ομάδας οπαδών της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μέταλιστ».

Το φρικτό, ανατριχιαστικό βίντεο των Ουκρανών στρατιωτών να βασανίζουν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο την Κυριακή, 27 Μαρτίου. Το βίντεο δείχνει φερόμενους Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν Ρώσους στρατιώτες στα πόδια και να τους αφήνουν πεσμένους στο έδαφος να αιμορραγούν. Ένας από τους Ρώσους στρατιώτες πεθαίνει κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων, ενώ ο Ουκρανός στρατιώτης συνεχίζει να κλωτσάει το σώμα του που φαίνεται να είναι ήδη άψυχο. Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει περισσότερους Ρώσους αιχμαλώτους να φτάνουν και οι Ουκρανοί στρατιωτικοί τους πυροβολούν όλους στα πόδια.

Το βίντεο με τα βασανιστήρια φέρεται να έγινε στην περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας. Δύο από τους εκτελεστές αναγνωρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας από τους φερόμενους δράστες είναι μαχητής του ναζιστικού τάγματος Azov.