Αρχική » Στην ΕΥΠ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητούν εξηγήσεις για την καταστροφή εγγράφων
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Στην ΕΥΠ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητούν εξηγήσεις για την καταστροφή εγγράφων

twitter sharing button
messenger sharing button

H αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για επιχείρηση κουκουλώματος του σκανδάλου

Άμεση συνάντηση με τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη ζήτησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να λάβει απαντήσεις για το δημοσίευμα που κάνει λόγο για καταστροφή εγγράφων που σχετίζονται με τις παρακολουθήσεις.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπό την Γραμματέα της ΚΟ και πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη θα μεταβεί σήμερα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ, ζήτησαν από υπαλλήλους να παραδώσουν υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων προκειμένου να καταστραφούν. 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για επιχείρηση κουκουλώματος του σκανδάλου: 

«Την επιχείρηση “κουκούλωμα” του σκανδάλου των υποκλοπών από το παρακράτος Μητσοτάκη, αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που εντάσσονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους.

Όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ότι προχωρά επιτέλους σε ελέγχους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι.

Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία. Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ΕΥΠ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητούν εξηγήσεις για την καταστροφή εγγράφων (newsbreak.gr)