Αρχική » Στην κατάψυξη η χώρα με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Ελπίδα
Ελλάδα

Στην κατάψυξη η χώρα με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Ελπίδα

Σφοδρή χιονόπτωση και πολικό ψύχος στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Ελπίδα σε όλη τη χώρα, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, ενώ τα φαινόμενα θα γίνουν τις επόμενες ώρες ακόμα πιο έντονα, με τις θερμοκρασίες να είναι, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας…πολικές!

Σήμερα, Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, η κακοκαιρία αναμένεται να «σαρώσει» την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περισσότερο τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πυκνό χιόνι στην Εύβοια και προβλήματα

Τα «δόντια» της έδειξε η κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου στην Εύβοια, αφού το χιόνι ήταν πυκνό, με συνέπεια να προκαλέσει προβλήματα.

Χωριά όπως, τα Κριεζά, τα Ζάρκα, οι Τσακαίοι, ο Αγιάννης, Άγιος Λουκάς αλλά και ο πάνω Αλμυροπόταμος στην νότια Εύβοια, από χθες το βράδυ λίγο μετά τις 12:00, ντύθηκαν στα «λευκά» μέσα σε λίγη ώρα, με την έντονη χιονόπτωση να σκεπάζει δρόμους, οχήματα και σκεπές σπιτιών. Σε κάποιους επαρχιακούς δρόμους, η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία όπου επικρατούν συνθήκες έντονης χιονόπτωσης.

Την ίδια στιγμή, ανάλογη ήταν η εικόνα και μέσα στην πόλη του Αλιβερίου το βράδυ του Σαββάτου. Σε αρκετά σημεία του νόμου υπάρχει έντονος παγετός στους δρόμους από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μάλιστα, υπάρχουν περιοχές στην Εύβοια που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Στα λευκά Πάρνηθα και Πεντέλη

Στην Αττική πυκνό χιόνι έχει πέσει σε ΠάρνηθαΠεντέλη και Ιπποκράτειο Πολιτεία, με την Τροχαία να έχει διακόψει από χθες την κυκλοφορία των οχημάτων από το τελεφερίκ προς το καζίνο.

snow02

Μαγευτική είναι η εικόνα στη λίμνη Μπελέτσι, με τους επισκέπτες να σπεύδουν για να απολαύσουν το τοπίο και το χιόνι.

BELETSI

Βάρδιες στα Δημοτικά Ιατρεία

Επί ποδός θα βρίσκεται το προσωπικό και των έξι Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας. Ακόμη θα λειτουργήσει και ιατρική βάρδια για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών στις Λέσχες Φιλίας ή σε άλλους θερμαινόμενους χώρους.

Στις επάλξεις θα βρίσκεται επίσης και η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών για τα επόμενα 24ωρα. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες και θα ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα στους δρόμους και στις γειτονιές.

Δ. Μακεδονία: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται από χθες η κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στη Δυτική Μακεδονία, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 25ο χλμ. έως το 28ο χλμ. και στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ο χλμ. έως το 45ο χλμ. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 12ο χλμ. έως το 25ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 1ο χλμ. έως το 9ο χλμ. και στο ορεινό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά στην Εγνατία Οδό και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Γρεβενών, όπως επίσης και στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

https://youtube.com/watch?v=zCiTsLXk4wc%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Σε ετοιμότητα τα μηχανήματα της Περιφέρειες Θεσσαλίας

Παντού όπου χρειάζεται επιχειρούν από χθες τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα, με ρίψεις άλατος και αποχιονισμούς, διατηρώντας ανοιχτό και ασφαλές το οδικό δίκτυο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η κακοκαιρία δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής, ωστόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων, παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των πολιτών, τονίζεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

https://youtube.com/watch?v=sD_alOCcbjM%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Αχαΐα: Απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων

Εν τω μεταξύ, προβλήματα έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των οδικών δικτύων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις αυτοπροστασίας στους πολίτες. Αρκετοί δήμοι διατηρούν ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες για τους αστέγους.

Δήμος Οροπεδίου: Λεωφορείο με δωρεάν δρομολόγια για προμήθειες

Κατανοώντας απόλυτα τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Οροπεδίου Λασιθίου, η δημοτική αρχή ανέλαβε να διαθέσει δωρεάν το λεωφορείο του Δήμου, προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να μετακινηθούν και να προμηθευτούν τα απαραίτητα και να μην τους λείψει κάτι, τις ημέρες που σύμφωνα με την ΕΜΥ η επιδείνωση του καιρού, μπορεί σε κάποιες περιοχές να δυσκολέψει τις μετακινήσεις.

Ετικέτες