Αρχική » Άφησαν τον κόσμο να καεί, και τώρα μοιράζουν ψίχουλα-στήριξης! Στις 17.00 ανακοινώνουν τα ψίχουλα-στήριξης στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα
Ελλάδα Πολιτική

Άφησαν τον κόσμο να καεί, και τώρα μοιράζουν ψίχουλα-στήριξης! Στις 17.00 ανακοινώνουν τα ψίχουλα-στήριξης στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις – Την Πέμπτη η «παράσταση» του πρωθυπουργού στους δημοσιογράφουςfacebook sharing button

Οργή και απίστευτος πόνος και θλίψη από τις καταστροφές που επέφεραν οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής. Και ο εφιάλτης δεν έχει τέλος, αφού οι φωτιές συνεχίζουν σε Βόρεια Εύβοια και Πελοπόννησο. 

Ο πρωθυπουργός μετά τα «συγγνώμη» και τις παραδοχές, ουσιαστικά «συγχαίρει» το κυβερνητικό επιτελείο για τα μέτρα στήριξης που έρχονται.

Όμως οι πολίτες και οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών δεν θέλουν ψίχουλα. Θέλουν πίσω τη ζωή τους.

Υπουργικό συμβούλιο: Σήμερα οι αποφάσεις για τη στήριξη στους πυρόπληκτους

Σήμερα Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, τα οποία τέθηκαν επί τάπητος κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων που θα ληφθούν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων, θα γίνουν ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ήδη την διοχέτευση ενός πόσου, ύψους 500 εκατομμύριων ευρώ, ως πακέτο άμεσης στήριξης, ενώ προανήγγειλε στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπτυξης ειδικά για την Εύβοια.

Την Πέμπτη στις 12.00 η συνέντευξη του Μητσοτάκη

Στις 12.00 το μεσημέρι την ερχόμενη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για όλα όσα έγιναν στα πύρινα μέτωπα.

Η συνέντευξη τύπου αναμένεται να δοθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.