Αρχική » Στον Ακτωρα μέχρι το 2024 η Αττική οδός χάρις στην εισήγηση εταιρείας συμβούλων του Υπουργείου Μεταφορών…
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Στον Ακτωρα μέχρι το 2024 η Αττική οδός χάρις στην εισήγηση εταιρείας συμβούλων του Υπουργείου Μεταφορών…

Πολλά ερωτηματικά γύρω από την παράταση της σύμβασης μεταξύ δημοσίου και Άκτωρα

 Η Αττική Οδός παραμένει στην ΑΚΤΩΡ, στα χέρια δηλαδή, του λεγόμενου και «Εθνικού Εργολάβου», μέχρι το 2024. 

Έτσι ένα έργο, που θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στα χέρια του ελληνικού δημοσίου, παραδίδεται ως λάφυρο στον «Εθνικό Εργολάβο» για ακόμη τρία χρόνια και βλέπουμε.

Φαίνεται ότι δημιουργική λογιστική και τα μαγειρέματα ή να το γράψουμε πιο ωραία, τα «Δημιουργικά Λογιστικά Μαγειρέματα» του Άκτωρα δεν έγιναν… επαρκώς ορατά στην εταιρεία συμβούλων, σε εκείνους δηλαδή που ανέλαβαν τη διερεύνηση οικονομικών και τεχνικών παραμέτρων οι οποίες αφορούν στη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, 

Να θυμίσουμε πολύ γρήγορα εκείνα τα οποία θα έπρεπε αυτοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους να έχουν δει. Εννοούμε δηλαδή, το πως έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται τα χρήματα της Αττικής Οδού. Ή μάλλον το πως έχουν ξοδευτεί και πως ξοδεύονται, κυριολεκτικά, τα χρήματα της Αττικής Οδού. Γιατί υπάρχουν υπόνοιες για διάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών σε media καθώς και για τεράστιο κόστος, πάνω από τις πραγματικές ανάγκες, για το προσωπικό, μέρος του οποίου τελικά ασχολείται με… διάφορες δουλειές.

Να θυμίσουμε και την παλαιότερη εισαγγελική έρευνα για το θέμα των υπέρογκων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού, που επιβάλλει την επιστροφή της Αττικής Οδού στο Δημόσιο.

Τα παραπάνω είχαν βάλει στο στόχαστρο του υπουργείου Μεταφορών τον «Εθνικό Εργολάβο» για το θέμα των αλόγιστων εξόδων που προκύπτουν από την καμπάνια στα μίντια και των υπέρογκων λειτουργικών εξόδων.

Ωστόσο όλη η συζήτηση τελείωσε άδοξα χάρις στην εισήγηση της εταιρείας συμβούλων…