Αρχική » Στον κόσμο του ο Μητσοτάκης! Καταργεί συμβατικά ΙΧ, ΤΑΞΙ … καυστήρες πετρελαίου
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Στον κόσμο του ο Μητσοτάκης! Καταργεί συμβατικά ΙΧ, ΤΑΞΙ … καυστήρες πετρελαίου

Μεγαλόπνοα σχέδια εκτός της ελληνικής πραγματικότητας

Καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν δείχνει να έχει ο πρωθυπουργός, ο οποίος φαντάζεται… πράσινα άλογα και διαμηνύει ότι θα φέρει μια νέα πραγματικότητα στην Ελλάδα, αναγκάζοντας τους πολίτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια «γεύση» για τα μέτρα που θα ανακοινώσει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, τα οποία μάλιστα δεσμεύτηκε στους ισχυρούς του ΟΗΕ, ότι θα τα εφαρμόσει.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργό, ο νέος κλιματικός νόμος θα προβλέπει:

  • Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων
  • Από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
  • Από το 2023, όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται, θα απαγορεύεται να εγκαθιστούν καυστήρες πετρελαίου, όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου.

Σε μια χώρα όπου οι πολίτες της αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά έξοδα των αναγκών τους, θα υποχρεωθούν να αγοράσουν νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι ταξιτζήδες οι οποίοι παλεύουν να βγάλουν ένα ποταπό μεροκάματο, να προχωρήσουν σε αγορά νέου οχήματος και οι οικογένειες που ανάβουν τα καλοριφέρ 2-3 τη μέρα, αφού «τρέμουν» τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος, να βρουν άλλο τρόπο θέρμανσης! Ο πρωθυπουργός κάνει μεγαλόπνοα σχέδια, όμως φαίνεται ότι απευθύνεται μόνο σε εκείνους που διατηρούν «γερά» πορτοφόλια…